Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ: Το «τεχνικό μνημόνιο» προδιαγράφει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα επιβεβαιώνει η δημοσιοποίηση από την Κομισιόν του «τεχνικού μνημονίου» συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 85η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ: Για το ζήτημα της Εκπαίδευσης των Προσφυγόπουλων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η UNICEF, στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 22.000 παιδιά προσφύγων, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, αλλά και της αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος από την ΕΕ στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε, ειδικά εμείς οι εκπαιδευτικοί, με τις εικόνες εξαθλίωσης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, με τα απίστευτα βάσανα και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά.  

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η καπιταλιστική ανάπτυξη «πατάει» στη διεύρυνση της φτώχειας.

Η Βρετανία είναι μια ισχυρή ιμπεριαλιστική χώρα, με την οικονομία να «τρέχει» σήμερα με ρυθμό ανάπτυξης 2,1%, πληθωρισμό 1,4% και ποσοστό ανεργίας 5%. Οι δείκτες μπορεί να ...ευημερούν, όμως κρύβουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, πραγματικότητα που βρήκε έκφραση και στο δημοψήφισμα.

Πρώτα απ' όλα, «εργαζόμενος» στη Βρετανία (όπως και σε πολλές άλλες καπιταλιστικές χώρες) θεωρείται κάποιος με έστω και 1 ώρα δουλειάς το μήνα. Συνεπώς, οι πραγματικοί άνεργοι είναι σαφώς περισσότεροι από το 5% του ενεργού εργατικού δυναμικού.