Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της Κυριακής 5 του Ιούλη:

  1. Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στην ΠΡΟΤΑΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ 8,5! δις € των «θεσμών».  
  2. Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στην ΠΡΟΤΑΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ 8! δις € της κυβέρνησης (σημ: μέχρι την προηγούμενη βδομάδα αυτή ήταν πρόταση και των «θεσμών») 
  3. Ψηφίζουμε «ΝΑΙ» στην αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ προς την Βουλή και τον Ελληνικό λαό σχετικά με τη διαμόρφωση από την Ελληνική Βουλή του κρίσιμου ερωτήματος του δημοψηφίσματος:

Την πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 115 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής (βλέπε το σχετικό άρθρο παρακάτω) κατέθεσε το ΚΚΕ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

Δείτε την τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη για τη διαμόρφωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος από την Ελληνική Βουλή.
 
Πρόταση πατριωτική γνήσια φιλολαϊκή, πρόταση πραγματικής ρήξης του λαού με τη ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. 
 
 
Ο λαός εν όψει του δημοψηφίσματος  της Κυριακής ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

Σημείωση: Σύμφωνα με το άρθρο 115 του Κανονισμού της Βουλής:
 
 «1. H πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ με την oπoία ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς για κρίσιμo εθνικό θέμα σύμφωνα με τo άρθρo 44 παρ. 2 εδ. α΄ τoυ Συντάγματoς κατατίθεται στη Boυλή, τυπώνεται και διανέμεται στoυς Boυλευτές και εγγράφεται κατά πρoτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.
 
2. H πρόταση πρέπει να αναφέρει τo εθνικό θέμα για τo oπoίo ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς, καθώς και την πρoθεσμία διενέργειάς τoυ και να πρoσδιoρίζει με σαφήνεια τo ερώτημα ή τα ερωτήματα στα oπoία θα απαντήσει o λαός.
 
3. H πρόταση συζητείται με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων των άρθρων 95 έως 100.
 
4. H ψηφoφoρία για την απoδoχή ή μη της πρότασης είναι oνoμαστική και αφoρά τo κείμενo της πρότασης όπως κατατέθηκε ή διαμoρφώθηκε κατά τη συζήτηση στη Boυλή.
 
5. H πρόταση εγκρίνεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.
 
6. H απόφαση της Boυλής πoυ δέχεται την πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ για τη διεξαγωγή δημoψηφίσματoς δημoσιεύεται με παραγγελία τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως τo αργότερo μέσα σε δέκα ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου