Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

«Κούφιες» υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Το αργότερο 15 Οκτωβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και κατά προτεραιότητα τα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης θα λειτουργούν, είτε σε πλήρη ανάπτυξη, είτε με ελάχιστα κενά, ισχυρίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

 
Όπως υποστήριξε, το υπουργείο «δίνει τη μάχη» στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, ώστε από τις 10 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία να είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της Ειδικής Εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, με 4.000 προσλήψεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ στην πρώτη φάση προσλήφθηκαν 3.700 από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό.
 
Ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι «ως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν γίνει προσλήψεις περίπου 11.000 εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση», κάτι που σημαίνει ότι τα κενά θα είναι αρκετές χιλιάδες και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς πηγές του υπουργείου υπολόγιζαν τα κενά το προηγούμενο διάστημα σε τουλάχιστον 20.000.
 
Επιβεβαίωσε την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Παράλληλα ο Ν. Φίλης, επιβεβαίωσε την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%, παραπέμποντας μεν την αντιμετώπιση του θέματος στο πλαίσιο των «ισοδυνάμων», προσθέτοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καταφύγει «στην εύκολη λύση μετακύλισης σε άλλους τομείς του βάρους μίας φορολογίας».
 
Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η αύξηση θα εφαρμοστεί, ισχυρίστηκε ότι ένα από τα ισοδύναμα μπορεί να είναι «η ολοκλήρωση των ελέγχων σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής».
 
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου