Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λέσβου :ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λέσβου αποφασίζει και καλεί τα κόμματα της Βουλής να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.
Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.
Ενότητα, Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Με αφορμή ακόμη το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να το πράξει  ο ίδιος ο λαός με τα χέρια του.
 Να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση. Όμως, το γεγονός ότι δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, όπως και δε θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται από τη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, βγαίνει το απλό συμπέρασμα: Ότι  το αστικό Κοινοβούλιο  θωρακίζεται και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται από αυτό να αναπαράγουν το κοινωνικό και πολιτικό σύστημα και κυρίως να διασφαλίζουν την οικονομική κυριαρχία της τάξης που κατέχει τον πλούτο.
Ο λαός πρέπει να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει τη δική του κοινωνία με γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με αντιπροσώπους που θα υπηρετούν το λαό και μόνο αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου