Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Καταδίκη των συλλήψεων συνδικαλιστών σωματείων και ομοσπονδιών




                 Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 31/1/2013
Α.Π.: 58
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου
Κοιν.: ΜΜΕ

Ενημερωτικό Νο 14


Θέμα 1: Καταδίκη των συλλήψεων συνδικαλιστών σωματείων και ομοσπονδιών
Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς μελών σωματείων και ομοσπονδιών, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το ασφαλιστικό έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλει το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της Ε.Ε.  και του Δ.Ν.Τ..
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στην κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής, προκειμένου να προασπίσουν τα αναφαίρετα κοινωνικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά δικαιώματά τους. Φραγμό στην πολιτική αυτή μπορεί να βάλει μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Θέμα 2: Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών
Ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων στα πλοία, προκειμένου να προωθηθεί η ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών είναι δίκαιος και αποτελεί πηγή ζωής και ελπίδας για τη ναυτομάνα Χίο.
Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, γιατί παλεύουμε από την ίδια πλευρά για να μην περάσουν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που χτυπούν τα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματά μας και που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Πλοία σύγχρονα – ασφαλή, που απρόσκοπτα και με επάρκεια θα συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα και που θα εξυπηρετούν με φθηνά εισιτήρια τις κοινωνικές ανάγκες μας.


Ο Πρόεδρος

Αμπαζής Γιώργης
Ο Γραμματέας

Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου