Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΝΕΟΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ




  

ΝΕΟΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ



Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα οι σχολικοί σύμβουλοι, με τον αέρα πλέον του νεοεπιθεωρητή, πυκνώνουν τις επισκέψεις στα σχολεία, απαιτώντας μεταξύ των άλλων να καταθέσουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σχέδιο μαθήματος, να μπουν στην τάξη και να παρακολουθήσουν το μάθημα!
Η πρακτική αυτή αντικειμενικά στόχο έχει να ενσπείρει το φόβο και τον πανικό στους συναδέλφους, εφαρμόζοντας το «δόγμα του σοκ» που ακολουθεί η αστική πολιτική σε όλους τους τομείς, στρώνοντας με τον τρόπο αυτό το χαλί για την εφαρμογή της αξιολόγησης του «νέου σχολείου» που σε όσες χώρες εφαρμόστηκε,

  •   έστειλε χιλιάδες μαθητές εκτός σχολείου και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην απόλυση,

  •   κατηγοριοποίησε τα σχολεία και καθιέρωσε τη μαθητική διαφοροποίηση και την ημιμάθεια  για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά, σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης, η σύμβουλος των Μαθηματικών απαίτησε από συναδέλφους να μπει στην τάξη για να τους παρακολουθήσει σε διαδικασία δειγματικής διδασκαλίας.
Οι συνάδελφοι αντέδρασαν. Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου κινητοποιήθηκε και η ΕΛΜΕ Λέσβου και πραγματοποίησε παρέμβαση. Κατόπιν αυτών η Σύμβουλος αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

  •   Χαιρετίζουμε την αντίδραση των συναδέλφων!

  •  Αυτός είναι ο δρόμος!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα παρεμπόδισης και ακύρωσης της αξιολόγησης στην πράξη κατά την τελευταία συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/02/2013.
Κανείς αξιολογητής-νεοεπιθεωρητής στην τάξη. Δεν συνεργαζόμαστε μαζί τους! Οργανωμένα να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση στην πράξη μέσα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και το Σωματείο μας! Δεν τους φοβόμαστε!

Ένας για όλους -όλοι για έναν!
                                                     
 Μυτιλήνη, 04.03.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου