Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Είναι και δολοφόνοι και υποκριτές!


Εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών. Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο...
 
Για το θέμα του τραγικού θανάτου εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων στα νερά της Μεσογείου, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) σημειώνει σχετικά:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, εκπροσωπώντας 90 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 126 χώρες του κόσμου, εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για την πολύνεκρη τραγωδία που για ακόμα μια φορά έλαβε χώρα στη Μεσόγειο με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στις 19 Απρίλη 2015.

Ο θάνατος εκατοντάδων ακόμα ανθρώπων στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα νότια της Ιταλίας έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά μαύρη λίστα με πνιγμούς μεταναστών, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή βρήκαν το θάνατό τους υπό την εκμετάλλευση σύγχρονων δουλεμπόρων.
 
Οι χιλιάδες πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο ωστόσο δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα.

Στη θέση αυτή οδήγησαν τα θύματα η ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Μάλι, στην Υεμένη κ.α, η πολιτική των πολυεθνικών και η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, η καταστροφή και ο στραγγαλισμός των οικονομιών των χωρών αυτών και τελικά η απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της ενάντια στους μετανάστες εργάτες.
 
 Με οργή και αγανάκτηση ακούμε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ να εκφράζουν τη θλίψη τους για το συμβάν και να επαναλαμβάνουν γενικόλογα για "μια νέα πολιτική" όταν οι κυβερνήσεις των χωρών τους έχουν έμπρακτα στηρίξει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οι ίδιοι έχουν συνυπογράψει και εφαρμόζουν κατά κόρον την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους μετανάστες.
 
Είναι λοιπόν και δολοφόνοι και υποκριτές!
 
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία με την αντιιμπεριαλιστική και διεθνιστική της θέση και δράση καταγγέλλει τη δολοφονική και υποκριτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της και παλεύει για τον τερματισμό της επιθετικής πολιτικής ενάντια στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών από τους ίδιους τους λαούς προς όφελός τους, με στόχο την ανοικοδόμηση των χωρών και την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος του λαού.
 
Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να στηριχτούν από τους διεθνείς οργανισμούς οι χώρες προέλευσης των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.
 
Απαιτούμε να χτυπηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού, νεοφασισμού και ξενοφοβίας.
 
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου