Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Να απαντήσουμε δυναμικά στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση,
την Κυριακή 8 Μάη στις 11.00 το πρωί,
στην Πλατεία Σαπφούς. 


Λέσβου
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, σαν τον κλέφτη, για ψήφιση τις βάρβαρες προτάσεις της για το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό!

Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Συντάξεις πείνας, δουλειά μέχρι τα 67, κατάργηση του ΕΚΑΣ, μαζί με δυσβάστακτους φόρους, συνθέτουν το νέο πακέτο για τα λαϊκά στρώματα που ψηφίζει μέσα το Σαββατοκύριακο η Κυβέρνηση.

Τα 486 ευρώ της σημερινής κατώτερης σύνταξης γίνονται 384 ευρώ (Εθνική Σύνταξη) στα 20 έτη ασφάλισης, όταν μέχρι τώρα αρκούσαν τα 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η "εθνική σύνταξή" του, στα 230 ευρώ!

Κανείς δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση, γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο. Σήκωσε τώρα κεφάλι, δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.  

Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά, δε θα μας αφήσουν τίποτα! Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες να δώσουμε τη μάχη, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

Δίνουμε όλοι το παρόν στον αγώνα να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό - φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!


Πέμπτη 5 Μάη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου