Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδες παλλεσβιακό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Λέσβου
ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!!  

ΓΚΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!!

Συνάδελφοι – ισσες, αγαπητοί γονείς. 

Το  ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου χαιρετίζει το μεγαλειώδες παλλεσβιακό  συλλαλητήριο γονιών  και  Εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιούνη στην πλατεία Σαπφούς  με δυναμική πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου που με πλαίσιο - πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση (25/5) των Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης,  έδωσε την πρώτη απάντηση του λαού της Λέσβου με τα συνθήματα που βροντοφώναξαν Εκπ/κοί και γονείς προς  κάθε κυβερνητικό και προβοκατόρικο αποδέκτη. 

«Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη  - Μόρφωση για όλους, δωρεάν παιδεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Συνάδελφοι – ισσες, γονείς:

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και πρωτοστάτησε σε όλα τα επίπεδα για την επιτυχία του  συλλαλητηρίου (στις συσκέψεις με γονείς κι Εκπ/κούς που προηγήθηκαν σε Καλλονή – Γέρα – Μυτιλήνη καθώς και στη Γενική Συνέλευση) για να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες της γενικευμένης αντιλαϊκής  επίθεσης που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από  Ε.Ε., κεφάλαιο, ντόπιους  και ξένους  καπιταλιστές. Κάλεσε γονείς κι εκπαιδευτικούς να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις συντονισμένες καθησυχαστικές σειρήνες παρεμβάσεων, από μηχανισμούς διοίκησης, ΜΜΕ και κομματικούς εγκάθετους.
   
Αποκάλυψε πως αποτελεί ανεπίστρεπτη στρατηγική του κεφαλαίου η κατεδάφιση εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων, η απαξίωση μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων κλπ με μέτρα που απαντούν ακριβώς στις ανάγκες του.

Η επιθετικότητά του οφείλεται στις πιέσεις που δέχεται απ’ τις εσωτερικές και διεθνείς αντιθέσεις κι ανταγωνισμούς, και στρατηγείο σχεδιασμού και  εφόδου του στις λαϊκές κατακτήσεις αποτελούν η ΕΕ, επιτελεία του κεφαλαίου εγχώρια κι ευρωπαϊκά με τις  κάθε λογής ανεξαρτήτου πρόσημου  αστικές κυβερνήσεις του.

Ξεγυμνώθηκαν κυριολεκτικά και απομονώθηκαν οι αποπροσανατολιστικές προπαγανδιστικές  γκαιμπελίστικες  καρικατούρες  που εξαπολύονται συντονισμένα και που αποδίδουν τα μέτρα  στις  νεοφιλελεύθερες δήθεν ή μνημονιακές  πολιτικές ή στην  αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να «διαπραγματευθεί» ή στην κατοχή των δανειστών ή σε σοσιαλδημοκρατικούς  εκτροχιασμούς !

Το ΠΑΜΕ ανέδειξε σε Εκπ/κούς και γονείς και το ρόλο του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ – ΕΡΑ και των λοιπών δακρύβρεχτων πρόσφατων αριστερών απατημένων παρθένων κι «χαμηλοβλεπουσών αποστατών») που μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου για την  Παιδεία, έκαναν τη βρώμικη δουλειά έστρωσαν το χαλί στην κυβέρνηση για να λύσει το γόρδιο δεσμό των αντιφάσεων της καπιταλιστικής οικονομίας.

Τα πορίσματα του διαλόγου αποτελούν μνημείο σαπίλας του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού έρχονται να συμφιλιώσουν τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας για κατάρτιση και δεξιότητες, με την ανάγκη να περιορίσουν το κόστος του Εκπ/κού συστήματος που κρίνεται υπερβολικό κατά τις εντολές του ΣΕΒ.

Βγάλανε τη βρώμικη δουλειά ώστε ανεμπόδιστα στην ανάπτυξη κι εφαρμογή τους τα πορίσματα του διαλόγου να μετατρέπουν το σχολειό σε φτηνό Καιάδα για να επιδοτείται ποικιλοτρόπως, απεριόριστα κι αβίαστα το κεφάλαιο.

Βγάλανε τη βρώμικη δουλειά βάζοντας τις βάσεις της οικονομικής αυτονομίας της σχολικής μονάδας, ξεκινώντας απ’ την παιδαγωγική αυτονόμηση, μεταφέροντας επιπλέον βάρη  στις  πλάτες των γονιών, αλλά κυρίως δημιουργώντας  τις συνθήκες  για εξασφάλιση, με έμφαση στις δεξιότητες, της προσαρμοστικότητας των αυριανού εργατικού δυναμικού στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.
 
Ο ΣΕΒ άγαλμα τους έχει στήσει για τη βοήθεια - ξεβάλτωμα που απλόχερα έδωσαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΕΡΑ με τους λοιπούς – ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ), αλλά και για τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα κατανόησης των αναγκών τους!!

«Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι» ήδη για τους «βιοπαλαιστές» εφοπλιστές, τους  «ρακένδυτους» βιομήχανους, τους τραπεζίτες και λοιπούς ντόπιους συγγενείς τους, αφού το αίτημά τους για 180.000 απολύσεις στο δημόσιο, αρχίζει και παίρνει σάρκα κι οστά, στέλνοντας αρχικά 10.000  συναδέλφους μας αναπληρωτές στην ανεργία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.     …. Τους μύρισε η σαπίλα και ζήλεψε!!

Δεν είναι τυχαίο που η μεγάλη αποδοχή κι απήχηση των θέσεων του ΠΑΜΕ, αλλά κυρίως η καθοριστική συνεισφορά του στην επιτυχία του συλλαλητηρίου, δημιούργησε συνθήκες τοπικού ανεξέλεγκτου πανικού, σ’ όλο το team του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΛΜΕ – πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ...) και ιδιαίτερα στην πτέρυγα των οσίων αριστερών απατημένων παρθένων των οποίων τον υμένα ανέλαβαν εργολαβικά τα ΜΜΕ να συρράψουν και να παρουσιάσουν αμόλυντο κι άσπιλο. Η ανακάλυψη – εφεύρεση ότι οργανώτρια και μπροστάρης του συλλαλητηρίου ήταν η ΕΛΜΕ Λέσβου, η τοπική «αριστερή» συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μηχανορραφία απόγνωσης, αφού μαζί με τη συμπάσχουσα πλειοψηφία του Ν.Τ.  ΑΔΕΔΥ έχουν κολλήσει πολλά ένσημα βαρέα κι ανθυγιεινά (ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο) οργάνωσης – στήριξης φιλοκυβερνητικών συλλαλητηρίων και αναζήτησης  αριστερών διαπραγματευτικών κυβερνητικών πρόσημων!!

Έλαμψαν δε, διά της απουσίας τους στην παράσταση διαμαρτυρίας την επόμενη ημέρα (8/6), ενώ ανησύχησαν κι εξέφρασαν την αγωνία τους στην Περ/κή Δ/νση  μαζί με τις αδερφές ψυχές της πλειοψηφίας του Συλλόγου της Πρωτοβάθμιας, για το πώς θα εφαρμοστούν «καλύτερα» τα μέτρα της κυβέρνησης!! 

Με τέτοιες σκυταλοδρομίες, όχι μόνο ανοχής, αλλά και «συναισθηματικής» στήριξης της κυβέρνησης, «δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό» και παρέλαβε αμέσως τη σκυτάλη κι ο νεοαφιχθής Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, που ζηλεύοντας τις «αγωνίες» της Περ/κής Δ/νσης και των κυβερνητικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών «έσπευσε» να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στον προσχηματικό διάλογο – απάτη, «παρακαλώντας» μάλιστα να καταγραφούν «επιγραμματικά - συνοπτικά τα σχόλια για το νέο τρόπο εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τ.Ε.». 

Η απάντηση σε όλες αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, για να εμποδιστούν με οποιονδήποτε τρόπο! - για να μην προχωρήσουν τα νέα «αριστερά» - αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε απ’ τους προηγούμενους, πρέπει εκτός των άλλων η Απάντησή μας να είναι συνολική, σε ταξική κατεύθυνση, στον αντίποδα της δράσης και της πολιτικής τους!

Για να μην μπορούν ανενόχλητα να υλοποιούν τους επαίσχυντους σχεδιασμούς τους, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλοι, απ’ την πλήρη κατεδάφιση της Ειδικής Αγωγής, την αποψίλωση θέσεων εργασίας και το πέταγμα στον Καιάδα της Ανεργίας χιλιάδων Αναπληρωτών συναδέλφων μας!  

                                                         Μυτιλήνη Ιούνης 2016 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου