Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικοί που θα πληρώνονται με μόρια ή κουπόνια φαγητού, η πρόταση των κεφαλαιοκρατών για τον εργαζόμενο του 21ου αιώνα.

 
ΓΑΛΛΙΑ: Κουπόνια φαγητού αντί για μισθό πρότεινε στους νέους εκπαιδευτικούς η Γαλλική Κυβέρνηση!
 
Για ένα πιάτο φαΐ, κυριολεκτικά, θέλει να εργάζονται οι νέοι εκπαιδευτικοί η γαλλική κυβέρνηση! Την αποδοχή κουπονιών φαγητού πρότεινε σαν λύση η γαλλική κυβέρνηση στους νέους εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων στην περιοχή του Παρισιού, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή του έτους.
 
Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία του κέντρου και των περιχώρων του Παρισιού δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τους τελευταίους 11 μήνες.

Παράλληλα, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, οι δάσκαλοι αυτοί παρακολουθούν σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις τα οποία μάλιστα αναγκάζονται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους.
 
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο εισόδημα εκτός των οφειλόμενων μισθών τους.
 
Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση, οι αρμόδιοι φορείς, σε απάντηση σε παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, τους προτείνουν είτε να πάρουν δάνειο ή να δεχθούν κουπόνια φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρώπης, στην οποία δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε μνημόνια ούτε μεσοπρόθεσμα.
 
 
 
ΙΤΑΛΙΑ: Καθεστώς η απλήρωτη εργασία εκπαιδευτικών στη Νότια Ιταλία.
Στην Ιταλία, τουλάχιστον στη Νότια, η απλήρωτη (παράνομα) εργασία σε σχολεία ιδιωτικά, που έχουν όμως εξομοιωθεί με τα δημόσια, είναι καθεστώς εδώ και χρόνια.
 
Δάσκαλοι και καθηγητές δουλεύουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ υπογράφοντας ψεύτικες αποδείξεις πληρωμής, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΟΡΙΑ, που θα τους βοηθήσουν σε επικείμενο διαγωνισμό (αντίστοιχο του ΑΣΕΠ), που ποτέ σχεδόν δε γίνεται.
 
Στέλνω και το αντίστοιχο δημοσίευμα, για όποιον ξέρει ιταλικά, και καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία, μια και έζησα αρκετά χρόνια στη Νάπολη.

Σίσσυ Αθανασοπούλου-φιλόλογος 
 
 Ακολουθεί το δημοσίευμα στα Ιταλικά που μπορείτε να το δείτε εδώ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε από το διαδίκτυο, η πρόταση για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα αμείβονται με  ... μόρια, δεν αποτελεί "παγκόσμια πρωτοτυπία" του Έλληνα Υπουργού Παιδείας, όπως σπεύδουν να την παρουσιάσουν σε ανακοίνωσή τους οι "Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε." (ΣΥΡΙΖΑ)
 
Αποτελεί κοινή πρακτική των κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών τους εκπροσώπων στην Ε.Ε., οι οποίοι μετά το τσάκισμα των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τη μετατροπή όλο και περισσότερων σταθερών θέσεων εργασίας σε άθλιες και κακοπληρωμένες μορφές ελαστικής εργασίας, με το μανδύα του "εθελοντισμού" ή των "κουπονιών σίτισης" ή οτιδήποτε άλλο θα μας πλασάρουν αύριο κάνουν ένα ακόμα βήμα στη διαμόρφωση του προτύπου του εργαζόμενου - δούλου του αιώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου