Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ... Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αγωγή κατά των σχολικών φυλάκων από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ!

Αγωγή κατά της δικαστικής απόφασης, με την οποία οι 41 σχολικοί φύλακες πέτυχαν να παραμείνουν στη δουλειά τους και να αμείβονται, θα ασκήσει η νέα δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, (εξελέγη με τη συνεργασία των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ).

Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων (6/11/14), όπου συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα, σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία, αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή - Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλη (ΝΔ), Νασιώκα (Ανεξ. ΠΑΣΟΚ) - ψήφισαν υπέρ της άσκησης αγωγής εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους.
 
Για να δικαιολογήσει τη στάση της, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου»! Και να σημειωθεί ότι μόλις πριν μερικές εβδομάδες, διοργάνωνε «φιέστες» συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους!!
 
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (KKE) καταψήφισε την απόφαση για την αγωγή, σημειώνοντας ότι: «Η νομοθεσία είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται από την αντιστοιχία λόγων και έργων. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ' αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο πιστός εφαρμοστής της»...
 
Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει: «Συνεχίζουμε έμπρακτα και όχι στα λόγια στο πλευρό των σχολικών φυλάκων, αλλά και όλων των εργαζόμενων που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι, αναλογιζόμενοι τη στάση όλων των δυνάμεων, ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα». 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου