Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο, Μυτιλήνη 22 Οκτώβρη, ώρα 6.30 μ.μ.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
 
Η κυβέρνηση έφερε το πρώτο πακέτο μέτρων:
Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες.  Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
 
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό:
 
Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και  ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
 
Είναι ψέμα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ισότητα. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων σήμερα παίρνει σύνταξη ως 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο είναι μηδαμινή.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων αποτελούν ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
 
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»:
 
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
 
  • Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. 
  • Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
 
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου