Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Πρωτ. Εκπ/σης.

Ξεσηκωμός ενάντια στα νέα μέτρα σφαγής της ζωής και των δικαιωμάτων μας. 
  Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τη  ζωή των παιδιών μας. 
   
 ΄Ολοι και όλες,
 • Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια, την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, σε όλες τις πόλεις στην Ελλάδα
 • Κλιμακώνουμε με Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,  
Το νέο νομοσχέδιο, με τα 48 προαπαιτούμενα, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο, φέρνει νέα μέτρα-φωτιά και μάς καταδικάζει στη δουλειά μέχρι τα βαθιά τα γεράματα!
 
Από 1/1/2022, προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση θα είναι τα 67 έτη και τα 40 χρόνια εργασίας!! Στη σχολική τάξη, κυριολεκτικά με τη μαγκούρα! Ποιος εκπαιδευτικός θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη σε αυτή την ηλικία;
 
Ταυτόχρονα, επιβάλλουν νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 67, επιβάλλουν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργούν τα ΒΑΕ στους εργάτες καθαριότητας των Δήμων. Χαρακτηρίζουν υψηλόμισθους τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ.
 
Με νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν, αξιοποιώντας και το πόρισμα της λεγόμενης επιτροπής "σοφών", ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, με στόχο την πλήρη απαλλαγή Κράτους και εργοδοσίας από το "βαρίδι" της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Ταυτόχρονα, με τα μέτρα που ψήφισαν αυτές τις μέρες :
 • Αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ
 • Κλιμακώνουν τη φοροεπιδρομή. Καθιερώνεται ο ΕΝΦΙΑ ακόμα και από το πρώτο ευρώ.
 • Αυξάνουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, οι εκπτώσεις σε φοιτητές, ΑΜΕΑ κ.α., είναι στον "αέρα".
 • Αποβάλλουν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσους δεν μπορούν να "ρυθμίσουν" τις υποχρεώσεις τους.
 • Στην αντίπερα όχθη, απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγράφουν τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να την πουλήσουν "καθαρή", απαλλάσσουν επιχειρηματικούς ομίλους από πρόστιμα, ακόμα και για έκδοση πλαστών τιμολογίων.
 • Ψήφισαν την άρση της προστασία των πλειστηριασμών για τα λαϊκά σπίτια, ενώ συγχρόνως απαλλάσσουν τα μονοπώλια από τα κόκκινα δάνεια.

Είναι προκλητικοί!  Να ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα: Βιομήχανοι, εφοπλιστές,  μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, "τρίβουν τα χέρια τους". Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη. Το καπιταλιστικό κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Την ίδια ώρα που οι ελλείψεις στα σχολεία (ιδιαίτερα στα Ειδικά) είναι τεράστιες, ο νέος Υπουργός Παιδείας προκαλεί, λέγοντας ότι τα σχολεία τουλάχιστον ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!! Ο ίδιος  επιβεβαιώνει ότι χιλιάδες κενά θα μείνουν ως το τέλος και οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον!
 
Επαναφέρει τα σχέδια Λοβέρδου για εθελοντική δουλεία - δουλειά. Διατηρεί τα 30αρια τμήματα. Αφήνει ανοιχτή την νέα αύξηση του ωραρίου (υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο 3ο Μνημόνιο). Προαναγγέλλει ένα τουλάχιστον Ειδικό Σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (!), δηλαδή το κλείσιμο εκατοντάδων Ειδικών Σχολείων (βλ. προγραμματικές δηλώσεις). 
 
Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Φέρνουν νέο μισθολόγιο. Σχεδιάζουν νέο τσεκούρι στους μισθούς από 1/1/2016, μέσα από την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, capital control στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν σαν απαράδεκτα. Είναι πρωτοφανούς σκληρότητας, σαρώνουν ό, τι έμεινε όρθιο!  Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μπόλικο θράσος, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν σκληρά και επώδυνα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο! Ότι ο λαός συναινεί με τα νέα μέτρα, αφού "μας ... ψήφισε"! Κοροϊδεύουν, όπως έκαναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για "διορθωτικές" τάχα παρεμβάσεις και ισοδύναμα, χωρίς να αναιρούν φυσικά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και με σκοπό να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.
 
Δυστυχώς στην ίδια γραμμή πλεύσης κινούνται και οι ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση τους στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας. Ουσιαστικά στάθηκαν με την πλευρά του Υπουργείου και της κυβέρνησης και όχι με την πλευρά των αναπληρωτών, των αδιόριστων και των ανέργων εκπαιδευτικών.
 
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, να μην απέχει κανείς. Η αποχή, η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, το "δε γίνεται τίποτα", είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Βιομήχανοι - Κυβέρνηση - Ε.Ε. θέλουν "σιγή νεκροταφείου" και συναίνεση, "πολιτική σταθερότητα" το λένε, για να επιβάλλουν τα μέτρα. Θέλουν να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας. Να μην τούς κάνουμε τη χάρη. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν τη συναίνεσή μας. Δεν αντέχουμε να ματώνουμε άλλο, για να θησαυρίζουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. 
 
Καμιά απογοήτευση! Να οργανωθούμε, να παλέψουμε, ανεξάρτητα τι επέλεξε να ψηφίσει ο καθένας στις βουλευτικές εκλογές.
 
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας: 
 • ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικο - ασφαλιστικό σύστημα για όλους!
 • ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας.
 • Κάλυψη όλων των κενών τώρα!
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
 • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, καθένα στη δομή που έχει ανάγκη, από τα 4 ως τα 18 του χρόνια, με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο. 
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
 • Κανένα παιδί, κανένας άνεργος ή ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.
 • Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φτώχεια, μνημόνια, ανεργία, με ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου όλα τα παιδιά θα έχουν μόρφωση και δουλειά και δεν θα αναγκάζονται να ξενιτεύονται, όπου ο λαός θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του και θα διαχειρίζεται ο ίδιος τον πλούτο που παράγει.  
Όλες και όλοι στον Αγώνα! Μπορούμε και πρέπει να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! 

20 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου