Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

…« Διάλογος», προσλήψεις, ασφαλιστικό… εγκάθετοι - παρατρεχάμενοι σε «συντονισμό»!

Λεσβου


Συνάδελφοι, ισσες:

Η κυβέρνηση, αφού δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα του κλάδου μας, στις δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, τώρα έρχεται ξανά, προβοκατόρικα και ζητά διάλογο, στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Όλο αυτό το διάστημα, του υποτιθέμενου διαλόγου, η κυβέρνηση, ψήφισε τροπολογία που, επί της ουσίας καταργεί τα Τμήματα Ένταξης, ενώ με εγκυκλίους καταργεί την Ενισχυτική διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. 

Η κυβέρνηση αποδέχεται πλήρως και προωθεί  τις προτάσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση. Νέες συγχωνεύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών - ευελιξία, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Επίσης ο Υπουργός αναγγέλλει «εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με νέα νομοθετική ρύθμιση».

Όσο δε για μόνιμους διορισμούς, «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»! Ο κ. Φίλης, σε πρόσφατη συνάντηση με ΔΟΕ – ΟΛΜΕ το ξεκαθάρισε: «Πρώτα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για να πετύχει η αξιολόγηση και, αν το επιτρέψουν(!!!) τα δημοσιονομικά περιθώρια, ίσως να μπορέσει να κάνει κάποιους (!!!) διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στα σχολεία όλης της χώρας  η κυβέρνηση και ο Υπ. Παιδείας κοροϊδεύουν και εμπαίζουν με προκλητικό τρόπο τους χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους, συνολικά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Για την κυβέρνηση ένα πράγμα προέχει. Η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους θεσμούς (Ε.Ε. – ΔΝΤ- ΕΚΤ), το ΣΕΒ και την πλουτοκρατία, στα πλαίσια της υλοποίησης του 3ου μνημονίου. Ξεκινώντας ο νέος κύκλος της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», ετοιμάζονται όλα τα σενάρια για το εύρος των ανατροπών που στην Κοινωνική Ασφάλιση παραμένουν ανοιχτά. Το σίγουρο είναι ότι η προετοιμασία του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου βρίσκεται στην τελική ευθεία και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταθέσει μέσα στο Μάρτη. Ακολουθούν ανατροπές στα Εργασιακά, στο συνδικαλιστικό νόμο, στο Φορολογικό. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να επισκιάσει τα αντεργατικά της σχέδια, επικαλούμενη την κρισιμότητα του Προσφυγικού και την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση στη διαχείρισή του. Σηκώνει σκόνη και προσπαθεί να δημιουργήσει συγχύσεις για την ταξική πολιτική της.

Το θράσος τους δεν έχει όριο, η τακτική τους είναι άθλια και προκλητική!! Ο Υπ. Παιδείας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνουν ντεκόρ στην αντιεκπαιδευτική κι αντιλαϊκή πολιτική, Ε.Ε. και κυβέρνησης, ζήτησε «να στηρίξουν» την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, «να στηρίξουν» τη «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς!!! 

Έχουν βαλθεί να βρουν πρόθυμους συνεργάτες για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βγάλει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» που έχει αναλάβει, για το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, "νέο" σχολείο κ.ά.).

Απ’ ό,τι φαίνεται οι εκκλήσεις τους δεν πέφτουν στο κενό. Αξιοποιούνται και μάλιστα με τον πιο «αξιοζήλευτο τρόπο» κι εδώ στη Λέσβο. 

Πρόθυμες οι δυνάμεις των ΑΝΤΑΡΣΙΑ, με τις λοιπές ΛΑΪΚΟ-Ενωτικές δυνάμεις, συμπληρώνουν στο κάδρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού τις δικές τους πινελιές. Βάζουν τα γυαλιά στους δασκάλους - τις «παλιομοδίτικες» ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, πρωτοτυπούν, δρουν και λειτουργούν ως άξιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρώντας στον αποπροσανατολισμό και εκφυλισμό.

Αυτό δείχνει περίτρανα η στάση τους στην τοπική ΕΛΜΕ, στο Σύλλογο Εκπ/κών ΠΕ, στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο. 

Στην ΕΛΜΕ με το «αριστερό» προεδρείο της, «λες και λύθηκαν διά μαγείας» όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα, από τότε που στο πεδίο της ΕΛΠΙΔΑΣ «σερφάρει ο ΣΥΡΙΖΑ». Και στο δημοψήφισμα – παρωδία μαζί, και στο διάλογο – απάτη "μούγκα", και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό όχι μόνο αβάντα – αλλά και συμπόρευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Στο Σύλλογο Εκπ/κών ΠΕ, όπου δεν υπάρχουν «αριστερά» προεδρεία ούτε «συμπορευόμενες, επαναστατικές Παρεμβάσεις», τα πράγματα δεν είναι τόσο «απλά»! Όταν μάλιστα «υιοθετούνται» ως αποφάσεις και προτάσεις από το ΠΑΜΕ, η «αριστερή ευαισθησία» τους δεν αρκεί από μόνη της στο αβαντάρισμα, στον αποπροσανατολισμό και στη συγκάλυψη της αντιλαϊκής, με «αριστερό πρόσημο», πολιτικής! 

Έτσι λοιπόν επιστρατεύονται κάθε είδους μέθοδοι και μέσα. 

Για να βγάλουν «ασπροπρόσωπη» την κυβέρνηση κάποιοι «αριστεροί σωτήρες», όντας και εκλεγμένοι σε ΔΣ Συλλόγων, δεν διστάζουν να ταυτιστούν και με κραυγαλέες αντιεκπαιδευτικές υπουργικές επιλογές. 

Αν έχουν πάλι την «πολυτέλεια», με αοριστολογίες και ευχολόγια πασχίζουν να «εξορκίσουν» την «κακή συγκυρία» που «έτυχε» να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και που «θα ήθελε, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς»! 

Κι αν τα βρουν ακόμα πιο «σκούρα» επιστρατεύονται  οι από «μηχανής θεοί», εγκάθετοι της διοίκησης, οι οποίοι εκτός των άλλων «αξιοζήλευτων προβοκατόρικων» πρακτικών τους (my-school κλπ), έχουν και το θράσος να παρουσιάζονται σε συνεδριάσεις συνδικαλιστικών οργάνων ως «αυτόκλητοι προστάτες», προσπαθώντας να «σβήσουν φωτιές σε μπατζάκια που δε σβήνουν», ματαιοπονώντας να εξωραΐσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

 Άξιος ο μισθός τους!!!  

Οι Εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν να αποκομίσουν τίποτε καλό από τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές, που λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα».
Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση το Φλεβάρη για το ασφαλιστικό, ο ταξικός προσανατολισμός της, τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς, μας δείχνουν το δρόμο! 

Κανένας εφησυχασμός. Όλοι στον αγώνα.
Όλοι στην 48ωρη απεργία, με τη κατάθεση του Νόμου Λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου