Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μεγαλύτερη σχολική χρονιά και «εντατικοποίηση σπουδών».

¨Ο νόμος για το νέο Λύκειο εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα¨, δήλωσε μέσα από την εφημερίδα «Εθνος» ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Το υπουργείο Παιδείας θυμίζει ότι η φετινή χρονιά (με τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των ΕΠΑΛ να μην έχουν ακόμα καθηγητές για πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κλπ) είναι χρονιά εφαρμογής του «νέου σχολείου».

Κατά την οποία, οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξεταστούν σε θέματα που κατά 50% θα αντληθούν από «τράπεζα θεμάτων» και ο βαθμός τους θα συνυπολογιστεί και από τις φετινές επιδόσεις τους. 

«Η εισαγωγή του φετινού μαθητή της Α' λυκείου στο Πανεπιστήμιο θα εξαρτηθεί 80% από το πώς θα γράψει στα τέσσερα μαθήματα που θα εξεταστεί. Το υπόλοιπο 20% θα εξαρτηθεί από το μέσο όρο της βαθμολογίας του στα τρία χρόνια του Λυκείου, ο οποίος αντικειμενικοποιείται από την Τράπεζα Θεμάτων», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ερωτώμενος σχετικά με τα σχέδια για καθιέρωση επιπλέον σχολικών διακοπών το χειμώνα μετά από πρόταση των ξενοδόχων, είπε ότι το υπουργείο μελετά επιμήκυνση του διδακτικού έτους και «εντατικοποίηση των σπουδών»

«Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εντάξουμε δύο ημέρες ανάπαυλας, μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα, που σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και το συντονισμό του υπουργείου Τουρισμού, θα οδηγήσουν σε δράσεις με αναπτυξιακά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά κριτήρια», δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου