Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ενηλίκων "με μπλοκάκι" για την κάλυψη κενών των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Δ.Ε. Φλώρινας δημοσιεύτηκε η παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο: «Προσλήψεις ωρομισθίων από τους πίνακες Εκπαιδευτών Ενηλίκων των Δημοσίων ΙΕΚ για κάλυψη κενών των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ». 

«Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ. (http://www.gsae.edu.gr/el/)
Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλέσουν, κατά σειρά κατάταξης στους πίνακες τους αιτούντες και θα τους προτείνουν να υπογράψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου (μπλοκάκι) για πρόσληψή τους σε συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ.
Οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την για παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (πχ εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο  ΕΠΑΛ Αμυνταίου).
Οι ώρες απασχόλησής τους μπορεί να είναι μέχρι και είκοσι (20) και η αμοιβή τους προβλέπεται από τη Κ.Υ.Α. 2/106902/0022/10-12-2013 (ΦΕΚ 3276/Β/23-12-2013).
Οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά την υπογραφή της σύμβασης και από το «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» που είναι ο πρώτος συμβαλλόμενος και την κοινοποίηση της απόφασης απόσπασης σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας.»

Η ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. περιγράφει με εξαιρετική σαφήνεια τη διαδικασία κάτω από την οποία το κενό που το Υπουργείο Παιδείας άφησε στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, με την κατάργηση των ειδικοτήτων και τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών το περασμένο καλοκαίρι, έρχεται να το καλύψει με ωρομίσθιους εκπαιδευτές ενηλίκων, αμειβόμενους "με μπλοκάκι".

Η μόνιμη - σταθερή εργασία και στο χώρο της εκπαίδευσης ανατρέπεται, για να αντικατασταθεί από την ωρομίσθια απασχόληση, με υποχρέωση μάλιστα του ωρομισθίου να επιβαρυνθεί ο ίδιος από το ωρομίσθιο την ασφάλισή του, μαζί με τους φόρους που τη συνοδεύουν.


Η όλη διαδικασία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι προωθεί η Κυβέρνηση 
και στο χώρο της εκπαίδευσης, υλοποιώντας τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις της Ε.Ε. όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις (και όχι μόνο). Σπάσιμο της σταθερής σχέσης εργασίας, ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, "με τη συνχρηματοδότηση της ΕΕ (ΕΣΠΑ)"με δραματικές επιπτώσεις στο ωράριο, στις αμοιβές και στην κοινωνική ασφάλιση των εκπαιδευτικών. 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στην επίθεση της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων: 
  • όχι στη βάρβαρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. 
  • μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία.
  • να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στις οργανικές τους θέσεις. 
  • Παιδεία που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου