Σάββατο 9 Μαΐου 2015

9η Μάη: Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

                            στη μνήμη
του αξέχαστου Μπάμπη Αγγουράκη (*)
που τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο,
αποχαιρέτησε τη ζωή (12.05.14)

¨... Την 1η Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ. Τη νύχτα της 8ης προς 9η Μαΐου η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.
 
Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών έγινε κατορθωτή χάρη στον τιτάνιο αγώνα και τις αμέτρητες θυσίες του Σοβιετικού λαού, πρώτα και κύρια των Σοβιετικών κομμουνιστών, χάρη στον ηρωικό αγώνα των λαϊκών αντιστασιακών κινημάτων, στα οποία πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.

Αποτελεί ένα τεράστιο ιστορικό ορόσημο.  Όχι μόνο γιατί έβαλε τέρμα στον ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο πόλεμο, το έγκλημα των εγκλημάτων του καπιταλισμού, μα και γιατί συνοδεύτηκε από το άνοιγμα του δρόμου για το πέρασμα στο σοσιαλισμό μιας σειράς χωρών της Ευρώπης και της Ασίας. Αυτό, ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να το ανεχτεί.

Τη μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επέλεξε να την ανακηρύξει «ημέρα της Ευρώπης», για   να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πώς όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους.

Για να κρύψουν το γεγονός ότι το φασιστικό-ναζιστικό τέρας κυοφορήθηκε και γεννήθηκε από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σήμερα, η αντικομουνιστική υστερία, η πλαστογραφία της Ιστορίας, η ανιστόρητη και χυδαία προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελεί επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της. Η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία εκφράζεται με την αποκατάσταση των SS, την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων και τις άγριες διώξεις των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες μέλη της ΕΕ.
 
Τα βάρβαρα μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκκολάπτουν και σήμερα το "αυγό του φιδιού", τα κόμματα και οργανώσεις των νοσταλγών του φασισμού, που υπηρετούν την εξουσία  των μονοπωλίων, τα συμφέροντα των οποίων εκφράζουν και υπηρετούν.
 
Καμία πλαστογραφία δεν θα σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, του Κόκκινου Στρατού, των παρτιζάνων στις κατεχόμενες χώρες, τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων εργατών που νίκησαν το φασισμό.

Καμία πλαστογραφία, ούτε ο αντικομουνιστικός βόρβορος θα σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη και την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, την αντικατάσταση του σάπιου καπιταλισμού από το σοσιαλισμό, το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας...¨
 
 
 
 


Απόσπασμα
από την παρέμβαση
του αξέχαστου Ευρωβουλευτή
στο Ευρωκοινοβούλιο,
στις 9 Μαϊου 2012, για τη μέρα της
Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. 
 
 


(*) Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το 1968 μετακομίζει με την οικογένειά του στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Το 1973 παίρνει το πτυχίο του μηχανικού συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης.

Λίγο πριν τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα (έως το 1979 δεν είχε επαναπατριστεί) παίρνει το πτυχίο του διδάκτορα συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης, στο οποίο και εργάζεται από το 1973 έως το 1979. Το 1968 οργανώνεται στη ΚΝΕ και αργότερα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Συμμετείχε στα Συντονιστικά της ΚΝΕ και των Φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και στη Δυτική Ευρώπη. Εκλέγεται μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στην ΚΝΕ δουλεύει στην αρχή στην Ιδεολογική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Συνέβαλε στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα.

Το 1987 αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τμήματος πληροφορικής και πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας του Κόμματος.

Στο 12ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέγεται στην ΚΕ στο 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής Α' Αθήνας. Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου