Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Οι οπορτουνιστές (επί το λαϊκότερο τυχοδιώκτες) του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε "συμφωνία - συμφορά" για το λαό.

Μπαράζ αντιλαϊκών νομοθετημάτων που θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει στα εργασιακά, ασφαλιστικά και λοιπά δικαιώματα προβλέπεται να προωθήσει η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
 
Στη συμφωνία προβλέπεται και η διαμόρφωση νέου ταμείου στο οποίο θα περάσουν προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ.
 
Η έδρα του ταμείου θα είναι στην Αθήνα και τα περιουσιακά του στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελληνικού κρατικού χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης ένα μέρος από το ενεργητικό του ταμείου θα δοθεί για την ανάπτυξη, προφανώς για χρηματοδοτηθούν και οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη στη Βουλή θα έρθουν προς ψήφιση νομοσχέδια που θα αφορούν τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η συμφωνία.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκ. Μέρκελ, πρώτα θα ψηφιστεί το κείμενο της συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τα Κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
 
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι τις 15 Ιούλη αναμένονται τα εξής: Άμεση νομοθέτηση μέχρι 15 Ιούλη μιας πρώτης δέσμης μέτρων, συγκεκριμένα:
  • Αναμόρφωση του συστήματος ΦΠΑ.
  • «Προκαταβολικά μέτρα» για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος ως μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης των συντάξεων.
  • Άμεση συγκρότηση του «δημοσιονομικού συμβουλίου» μέσω του οποίου θα γίνονται οι αυτόματες - οριζόντιες περικοπές κρατικών δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων.
  • Υιοθέτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εξυγίανση των τραπεζών.
  • Ανάκληση νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν στη Βουλή το Φλεβάρη για εκατό δόσεις, επαναπροσλήψεις απολυμένων υπαλλήλων στο Δημόσιο (καθαρίστριες, ΕΡΤ κ.λπ.), για την «ανθρωπιστική κρίση».
  • Μέτρα για την επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
  • Πλήρης ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.
Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος.
Τα μέτρα αυτά θα είναι η «πρώτη δέσμη» ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο. Η 'Αγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι θα γίνει «συνολική αναδιάρθρωση» στο ασφαλιστικό, στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Η συμφωνία προβλέπει και μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική στήριξη του ελληνικού κράτους, για να αποπληρώσει τα δάνεια που λήγουν άμεσα. Οι λεπτομέρειες της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης θα εξεταστούν στο απογευματινό Eurogroup. 
 
Από τα λεγόμενα της Γερμανίδας καγκελαρίου προκύπτει ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους θα μπορούσε να εξεταστεί μετά την πρώτη επιτυχή «αξιολόγηση» του προγράμματος, αλλά στο τραπέζι δεν βρίσκεται ένα ονομαστικό «κούρεμα».

                     ---------                                 --------                                       ----------

"...Είναι γνωστό ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Όμως υπάρχουν και ορισμένα όρια πολιτικής ηθικής.

Βέβαια, εμείς σας ξέρουμε - αρκετούς, τους περισσότερους από σας - πολλά χρόνια. Πάντα ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού, του οπορτουνισμού, που ελληνιστί και χωρίς τη βαθύτερη θεωρητική του ανάλυση σημαίνει απλά καιροσκοπισμός, τυχοδιωκτισμός.
 
Μόλις πριν 10 μέρες, πάλι σε αυτή την αίθουσα, στη συζήτηση της πρότασης για το δημοψήφισμα, το ΚΚΕ καθαρά σας είχε επισημάνει ότι καλείτε το λαό να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα με ένα "ναι" και ένα "όχι" που και τα δύο φαινομενική μόνο διαφορά είχαν, αφού και το "ναι" και το "όχι" ισοδυναμούν με την αποδοχή ενός νέου μνημονίου, χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει
 
Προσαρμόσατε το "όχι" του λαού στο "ναι" στο νέο μνημόνιο.
 
Κάτι που επιβεβαιώθηκε την άλλη κιόλας μέρα του δημοψηφίσματος, όταν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και αυτά του "ναι" και αυτά του "όχι" ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο που θα είναι πιο σκληρό και από την πρόταση Γιούνκερ.
 
Οι μεν συνεπείς βέβαια με το "ναι" τους, οι δε προσαρμόζοντας το "όχι" του ελληνικού λαού στο "ναι" των άλλων...".
 
απόσπασμα από το δριμύ κατηγορώ του Γ.Γ. του ΚΚΕ
στην Ελληνική  Βουλή για την πρόταση μνημόνιο της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου