Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)
 
  • Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξέλεξαν ξανά δύο εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 
Ολοκληρώθηκαν στις 3 Ιουλίου 2015 οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξέλεξαν δύο εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (όσους είχαν) και 15 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ (από 14).

Στις αρχαιρεσίες των 87 ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων, το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών έλαβε ποσοστό 15,05% (16.43% το 2013), σημείωσε δηλαδή μικρή κάμψη. Στο Συνέδριο, έλαβε 51 ψήφους για το Δ.Σ. (από 71) και 56 για την ΑΔΕΔΥ (από 73).
 
Η μείωση σε αντιπροσώπους οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στη μεγάλη μείωση της συμμετοχής και των αντιπροσώπων. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 6.250 λιγότεροι συνάδελφοι και εκλέχτηκαν στο Συνέδριο 58 αντιπρόσωποι λιγότεροι, σε σχέση με το προηγούμενο.
 
Οι συσχετισμοί στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ παραμένουν αρνητικοί.
 
Οι δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΚ) ενισχύθηκαν (4 έδρες), ενώ η ΔΑΚΕ διατηρεί σημαντικές δυνάμεις (3 έδρες). Η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) έχασε την έδρα που κατείχε στο Δ.Σ. ενώ οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πήραν 2 έδρες (όσες είχαν).
 
Το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ έγινε στο φόντο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων για το δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα στο οποίο επικράτησε το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, αλλά ταυτόχρονα κι ένα δημοψήφισμα όπου ο λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει νέα Μνημόνια, να φέρει από την πίσω πόρτα την πρόταση-εφιάλτη του Γιούνκερ.
 
Οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών κατέβαλαν στο συνέδριο κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αναδείξουν τα εκρηκτικά προβλήματα του σχολείου και των εκπαιδευτικών, την ανάγκη σήμερα το κίνημα να μην εγκλωβιστεί στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια, να μη δεχτεί τον εκβιασμό, να απορρίψει τόσο το σχέδιο της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών. Να παλέψει με σημαία τα δικά του συμφέροντα, για ανάκτηση όλων των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού μας, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία.
 
Στη βάση αυτή, κατέθεσαν συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης-αιτήματα-πρόγραμμα δράσης προς το 17ο Συνέδριο, το οποίο καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις.
 
Οι δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, από κοινού με τις Παρεμβάσεις, όπως και στο προηγούμενο συνέδριο, διαμόρφωσαν και ψήφισαν μαζί την απόφαση του 17ου Συνεδρίου.
 
Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών κατέθεσαν μια σειρά προτάσεις, οι οποίες στην πλειοψηφία τους απορρίφθηκαν, ενώ άλλες παραπέμφθηκαν στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
 
Συγκεκριμένα:
  • Κατέθεσαν πρόταση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αυτοαξιολόγηση - "κριτική αποτίμηση" τη βαφτίζει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο - που απορρίφθηκε από τις δυνάμεις τόσο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΚ), όσο και του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ), με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. 
  • Κατέθεσαν πρόταση, το επόμενο Συνέδριο (18ο) να είναι και καταστατικό, ώστε να προχωρήσουν, μετά από συζήτηση στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, ορισμένες απαιτούμενες καταστατικές αλλαγές (π.χ. δυνατότητα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προκηρύσσει 24ωρη Απεργία κ.α.). Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΕΚ. 
  • Στήριξαν το πλαίσιο αιτημάτων της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, το οποίο καταψηφίστηκε από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις.  Σημειώνουμε ότι, με πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΔΟΕ, υιοθετήθηκε ομόφωνα το συγκεκριμένο πλαίσιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, το επόμενο διάστημα να οργανωθεί η πάλη για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Τέλος, κατέθεσαν πρόταση για στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παραμένουν απολυμένες. Την πρόταση αυτή, που συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, καταψήφισαν μόνο οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ! 
  • Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας για διατήρηση της συνδρομής προς την ΟΛΜΕ στα 10 ευρώ. Αντίθετη πρόταση κατέθεσαν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, που πρότειναν επανέλθει η συνδρομή προς την ΟΛΜΕ στα 15 ευρώ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που πρότειναν διατήρηση στα 10 ευρώ μόνο για ένα χρόνο και επανεξέταση του ζητήματος.
  • Υπερψηφίστηκε πρόταση ενάντια στην απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ μπροστά στο δημοψήφισμα.
 
Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους αντιπροσώπους που, σε δύσκολες συνθήκες, μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
 
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο δυνατά!
 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Όλοι στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου