Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ν. ΛΕΣΒΟΥ: 7 Απρίλη, 24ωρη Απεργία στο Δημόσιο.

  • Όλοι και όλες στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση.
  • Πέμπτη 7 Απρίλη, 11:00 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
  • Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Έχει τη στήριξη συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν ξεγελάει πια κανέναν. Μάθαμε καλά τα τελευταία χρόνια τι σημαίνουν οι εκφράσεις που πιπιλίζουν οι κυβερνήσεις, όπως «σκληρή διαπραγμάτευση», «κόκκινες γραμμές». Αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη «βρώμικη δουλειά» που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Με τη φοροληστεία και τις περικοπές, γνωρίσαμε την πικρή γεύση που έχουν για τους εργαζόμενους η «ελάφρυνση χρέους» και η νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που τάζουν, έχουμε πλέον καταλάβει ποιος θα κληθεί να τις πληρώσει.

Η επίθεση που αντιμετωπίζουμε δεν αφορά μόνο το ασφαλιστικό: αφορά το εισόδημα και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων -στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα- και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι επίσης μια επίθεση που θα συνεχιστεί αν δεν τη σταματήσουμε με τον αγώνα μας που πρέπει να είναι κι αυτός διαρκής και συνολικός, να στρέφεται ενάντια στις αληθινές αιτίες των αντιλαϊκών πολιτικών, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες της κερδοφορίας του.

Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΑΔΕΔΥ και στις μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με τη συνενοχή και όσων πλασάρονται ως «αντιμνημονιακές δυνάμεις» (επειδή δεν έχουν γίνει ακόμα κυβερνητικές). Αποπροσανατολίζουν, άλλοτε με δέλεαρ «εξαιρέσεις» και βολέματα για τον α ή β κλάδο ή κατηγορία υπαλλήλων, άλλοτε με συνθήματα που στοχοποιούν μόνο τους «δανειστές» και βγάζουν λάδι το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, άλλοτε με «μαγικές λύσεις» που θα έρθουν με μια διαφορετική οικονομική διαχείριση του καπιταλισμού (χωρίς ευρώ με αυτόνομη «εθνική ανάπτυξη»). Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί, μέχρι χτες, μας καλούσαν να μουτζώνουμε παρέα στις πλατείες. Ούτε είναι τυχαίο που στην πράξη ακόμη και σήμερα υπονομεύουν και συκοφαντούν τις απεργίες όταν τις προκηρύσσουν και που στην πράξη μας κρατούν απομονωμένους από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό.

Στις 4 Φλεβάρη, το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ταξικό Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο στη Μυτιλήνη, μας έδωσε μια ιδέα πόσο μεγάλη δύναμη μπορούν να αποκτούν οι αγώνες μας όταν στοχεύουν σωστά και όχι στα τυφλά. Έδειξε πως μόνο ενωμένοι σε μια κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργατοϋπάλληλους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους και στη νεολαία,  μόνο στοχεύοντας την πηγή της σύγχρονης εξαθλίωσης - δηλαδή την εκμετάλλευση της δουλειάς μας από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό- μπορούμε να ανακόψουμε και να ανατρέψουμε μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Σας καλούμε στις 7 Απρίλη να κάνετε ένα ακόμα βήμα στην ίδια κατεύθυνση, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και προετοιμάζοντας ενεργά σε κάθε σωματείο τη μεγάλη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας όταν ο νόμος-λαιμητόμος κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου