Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ: Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο σύγχρονης γενικής Παιδείας.


Την Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου (Κομνηνάκη 43 - πίσω από το κεντρικό Λιμεναρχείο) η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του τμήματος Παιδείας και έρευνας του ΚΚΕ, θα παρουσιάσει την εμπλουτισμένη πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, το σχολείο των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής μας.


"... Το ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, αποτελεί εξειδίκευση της προγραμματικής αντίληψης του Κόμματος, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, τη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου.

Είναι η καρδιά της εκπαιδευτικής αντίληψης του Κόμματος, πηγάζει από τις δυνατότητες της εποχής, το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και είναι στον αντίποδα της στρατηγικής του Κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα είναι πρόταση πάλης στο σήμερα που ως Κόμμα επιδιώκουμε να μπολιάσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος, αποτελεί πεδίο ταξικής πάλης ενάντια στις σύγχρονες αστικές προσαρμογές

Επιδίωξή μας είναι να αποτελέσει βάση για την πιο πλατιά συζήτηση μέσα στο λαό, με τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, των εκπαιδευτικών, των γονιών, της εργατικής τάξης στο σύνολό της... " 

(Τμήμα Παιδείας και 'Ερευνας του ΚΚΕ: "Η πρόταση για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο σύγχρονης γενικής Παιδείας" - Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου