Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Στην ενιαία επίθεση ενιαία και η απάντησή μας!

Λέσβου
Συνάδελφοι – ισσες,

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου εκφράζει τους πιο εγκάρδιους, ειλικρινείς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συναδέλφους μας αδιόριστους Αναπληρωτές που συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 15/4 και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία, με αγωνιστικό παλμό και συνθήματα, στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης, απαιτώντας: 
  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου που ανατρέπει τις ζωές και τσακίζει τα δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών. 
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Εκπ/ση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς.
Όπως και στην περίπτωση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου (που τσάκισε ζωές και δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών, και προώθησε την αυτοαξιολόγηση) και που οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να καταστήσουν ανενεργές πολλές πλευρές του, έτσι και τώρα δεν θα μείνουν «ανενόχλητοι» οι όποιοι «αριστεροί» διαχειριστές αντιεκπαιδευτικών εκτρωμάτων ούτε φυσικά και οι αβανταδόροι τους!

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τα ήδη δρομολογημένα (και «θεάρεστα» για ΟΟΣΑ, ΕΕ, Kεφάλαιο) έργα  και με τα Τμήματα Ένταξης προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, αφού με νέα εγκύκλιο για τη – δήθεν - ίδρυση νέων τμημάτων καταργεί τα ήδη υπάρχοντα!!! Ήδη στα συγχωνευμένα σχολεία, από τα δύο (2) Τ.Ε. που λειτουργούσαν και που τους αντιστοιχούσαν, το ένα καταργείται! 

Χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους παιδαγωγικούς κυρίως τίτλους, όπως «συμπερίληψη και συνεκπαίδευση», επιχειρεί να κρύψει την προσπάθεια της άγριας ενσωμάτωσης των παιδιών που χρειάζονται ειδική αγωγή, σε τμήματα πληθωρικά χωρίς το απαραίτητο κι αναγκαίο Εκπ/κό προσωπικό. Στην ίδια εγκύκλιο ζητείται από τον οικείο Δήμο, στον οποίο ανήκει το σχολείο που αιτείται ίδρυση ΤΕ, να καταθέσει ξεχωριστό (από το υπόλοιπο σχολείο) προϋπολογισμό για τη λειτουργία του! Υλοποιείται δηλαδή ξεκάθαρα και απρόκλητα η «αποκέντρωση» αλλά και η «αυτονομία» της σχολικής μονάδας! 

«Απεγνωσμένα» το αστικό κράτος σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα «αφήνει στο έλεος» ακόμα και την ειδική αγωγή, για την οποία πολλάκις έστηνε φιέστες, χύνοντας μάλιστα και μπόλικα κροκοδείλια δάκρυα!  

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα πλαίσια των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, μετά την τροπολογία με την οποία καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και τη διάταξη με την οποία καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τη μόνιμη ελαστική εργασία, τώρα κλείνει και νηπιαγωγεία!! 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", διπλασιάζει, από 7 σε 14, τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. 
Με την «καινοτόμο-αριστερή» αυτή τροπολογία μόνο εδώ  στη Λέσβο κλείνουν πάνω από 20 με 30 νηπιαγωγεία ή τμήματα! Τι θα γίνουν τα νήπια αυτά; Είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς), είτε θα μείνουν στο σπίτι τους χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή (ΠΑ), είτε θα οδηγηθούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία (όσοι έχουν να πληρώσουν). 

Την  ίδια μοίρα «περιμένουν» και τα ολιγοθέσια σχολεία, που δεν είναι καθόλου αμελητέα σε αριθμό στη Λέσβο, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιοχές. 

Στο όνομα του γενικότερου «εξορθολογισμού» και των περικοπών, που προτείνουν Ε.Ε και ΟΟΣΑ, απ’ ότι φαίνεται ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση, συγχώνευση και κατάργηση όχι μόνο των Τμημάτων Ένταξης, αλλά και Νηπιαγωγείων και Ολιγοθέσιων Σχολείων καθώς και η λειτουργία των σχολείων με τουλάχιστον 25 μαθητές ανά τμήμα! (με προοπτική στη συνέχεια τους 30) και  αυτό το στόχο βλέπουμε να υλοποιεί βήμα – βήμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Επιπλέον να επισημάνουμε ότι στη Λέσβο, πάνω από 100 οργανικές θέσεις εκπ/κών στην Πρωτοβάθμια Εκπ,ση «περισσεύουν», σύμφωνα με «ορθολογικές μελέτες» των προκατόχων τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Αντίστοιχα συμβαίνουν και στη Δευτεροβάθμια. Θυμίζουμε σε όλους τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με τους γονείς και τους μαθητές πριν 2 και 4 χρόνια για να τους σταματήσουμε. Δεν «πτοηθήκαμε» καθόλου και τους σταματήσαμε! Όπως κάναμε τότε, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα!

Προετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις! Πετάνε χιλιάδες συναδέλφους έξω από τα σχολεία! «Συγχωνεύουν» μαθητές και εκπαιδευτικούς! Τσακίζουν τη μόρφωση. Προετοιμάζουν σύγχρονα σκλαβοπάζαρα! Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!  ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ!!

Ήδη η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Λέσβου καλεί σε διαμαρτυρία την Τρίτη 19/4 στις 18:00, μπροστά στα Κεντρικά Λύκεια.

Καμία απόλυση συναδέλφου μας αναπληρωτή! Πάρτε πίσω τους νόμους και τις διατάξεις που τσακίζουν τη μόρφωση, που διαλύουν τις ζωές μας!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΚΤΡΩΜΑ για τους ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα μέτρα που εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που - με πυρήνα το Ασφαλιστικό - έρχεται σε λίγο στη Βουλή.

Όλοι στη 48ωρη Απεργία. όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

                                                 Μυτιλήνη, 18 Απρίλη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου