Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Πέμπτη, 12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Πέμπτη, 12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ
στην πλατεία Σαπφούς στις 10.30 π.μ.

 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 12 Νοέμβρη κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη, κανένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!
Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
 
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην Γενική Πανεργατική Πανελλαδική απεργία.

Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Καταργούν και ισοπεδώνουν την κοινωνική ασφάλιση, με την ίδια ευκολία που σαρώνουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
 
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
 
Δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη, κυρίως είναι και το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια.Οι δήμιοι του ασφαλιστικού εμφανίζονται ως σωτήρες του!  
Καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές! Καταδικάζουν στην δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα!.

Είναι προκλητικοί!
 
Αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους (COSCO, HOCHTIEF) σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγράφουν τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κ.α.
 
Οι «ευαίσθητοι αριστεροί» κυβερνώντες έχουν περάσει μια σειρά από αγριότητες και ετοιμάζονται για τις …νεότερες μέσα από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τα «κόκκινα» δάνεια.
  • Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!
  • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις.
  • ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να φέρει η κυβέρνηση. Δεν θα δεχτούμε καμιά νέα περικοπή στους μισθούς
  • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
  • Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
Η απεργία της Πέμπτης μπορεί και πρέπει να είναι μια πρώτη απάντηση στη λαίλαπα, στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και προς τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και στηρίζουν την ασκούμενη πολιτική. 
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ  
                  ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!
 
Δεν υπάρχει ελπίδα χωρίς αγώνα.           
                         Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς απεργία.

Όλοι στον αγώνα! -  Όλοι στην απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου