Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ: Προκήρυξη για την επαναπρόσληψη 1075 καθηγητών από αυτούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Με προκήρυξη καλούνται οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα να κάνουν αίτηση εντός 15 ημερών (από 28-12-2013 έως τις 11-1-2014) για τη μετάταξη 1.075 από αυτούς σε εκπαιδευτικές θέσεις ΙΕΚ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
1. Καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ' εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α ́ 167), όπως ισχύει, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να υποβάλει, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή του καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο.
2. Καλούνται οι ως άνω Διευθύνσεις, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Αιτήσεων−Υπεύθυνων Δηλώσεων των υπαλλήλων, να καταχωρίσουν τα ορθά τους στοιχεία στα σχετικά έντυπα αιτήσεων και να τους τα κοινοποιήσουν με σχετικό αποδεικτικό επίδοσης. Εντός της ίδιας προθεσμίας και σε διάστημα τριών (3) ημερών από την ανωτέρω κοινοποίηση, οι υπάλληλοι δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων ενώπιον των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση. Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης η κατά περίπτωση αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντάσσει με ευθύνη της πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υπάλληλοι να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής της παρούσας Ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ' αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/ οικ. 22274/9.8.2013 (ΦΕΚ 1992 Β) Υπουργική Απόφαση.
2. Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συνιστώνται με την πράξη μετάταξης.
3. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα αναφέρονται στους συνημμένους πίνακες Α, Β, Γ, Δ οι οποίοι και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου