Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου - Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ !

Σε εφαρμογή του νέου νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, με έγγραφη εντολή του προς όλες τις μονάδες του Οργανισμού ζητά να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των δομών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. 

Η διαδικασία προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, με κλείσιμο και του πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ, (κτίριο ΙΚΑ) στην Επάνω Σκάλα στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, αρχίζει η διαθεσιμότητα - κινητικότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ που εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. 

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα του λαού στην υγεία δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των Υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και παραδίδεται από την κυβέρνηση στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, με σκοπό το κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται καιρό τώρα με: 

  • Τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων.

  • Από τον Προϋπολογισμό του 2014 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία κατά 32%, για τον ΕΟΠΥΥ κατά 30% και για τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 15%.

  • Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, δηλαδή την μετατροπή του από κοινωνική υπηρεσία σε «μαγαζί».
  • Τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
  • Την αύξηση της ίδιας συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης όπου, μέσα στην τελευταία τριετία, αυτή αυξήθηκε από το 9% στο 27%!
  • Τη διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών».
  • Την υπολειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που στερούνται τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά.
Ο νόμος για την Π.Φ.Υ., που ψηφίστηκε στην Βουλή, έρχεται να διαλύσει ότι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! 

Τώρα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! 

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. 


Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 8.30 το πρωί, έξω από το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ, στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (κτίριο ΙΚΑ).

Παλεύουμε για:


  • Να  ανατραπούν  τα  αντιλαϊκά  μέτρα  της  κυβέρνησης  στον τομέα της υγείας. 
  • Να αποσυρθεί ο νόμος για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 
  • Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας! Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
  • Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες, να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. 
  • Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες παροχής υγείας. 
  • Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη και αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  μετατραπούν σε αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου