Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τeachers4europe:Διαμαρτυρία για την άθλια ευρωπροπαγάνδα στα σχολεία.

Την προκλητική προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το σχολείο και ο εκπαιδευτικός σαν αγωγός που θα περάσει τις κάλπικες αξίες της Ε.Ε. στα παιδιά, μέσω του προγράμματος «Τeachers4europe» - «Δάσκαλοι για την Ευρώπη» καταγγέλλουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών που διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Ε. 
Οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» προχωρούν την Τετάρτη 19 Φλεβάρη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ε.Ε. (Βασ. Σοφίας). Απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ της Αττικής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.


Το πρόγραμμα που έστησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το τοπικό Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζεται και φέτος, εμπλουτισμένο με το θεσμό των «Πρεσβευτών - εκπαιδευτικών»

Όπως ενημερώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, επέλεξε και επιμόρφωσε τους 40 πρώτους «πρεσβευτές» στο Βόλο στις αρχές Γενάρη. 

Αυτοί προβλέπεται να επιμορφώσουν άλλους 240 δασκάλους που έχουν επιλεγεί μετά από αίτησή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα, με στόχο να «φτάσουν την ευρωπαϊκή ιδέα» σε 5.000 «επωφελούμενους» μαθητές.

Η προκλητική προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί για την προπαγάνδα της πολιτικής της Ε.Ε., για να εμφανίζουν με την «προβιά» της «Ευρώπης των λαών» τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., για να αναπαράγουν τους μονόδρομους και τα ψεύτικα διλήμματα, βρήκε απέναντι μία σειρά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών που αποκαλύπτουν την πραγματική του στόχευση, δηλώνοντας ότι οι δάσκαλοι δεν είναι προπαγανδιστές των κάλπικων αξιών, αλλά έχουν χρέος να αποκαλύπτουν την αλήθεια.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου