Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Δουλειά για έναν στους τέσσερις με μείωση μισθού.

Μόλις 526 σχολικοί φύλακες σε σύνολο 2.200 θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, ως βοηθοί υγειονομικού προσωπικού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύθηκε προχτές.
Με δεδομένο ότι οι θέσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και αμείβονται με βάση αυτή, πολλοί από τους σχολικούς φύλακες που θα επανατοποθετηθούν και προηγουμένως ανήκαν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται.
Πρόκειται για την υλοποίηση του νόμου 4172/2013 που προβλέπει ότι ένας υπάλληλος μπορεί να μεταταχθεί «εφόσον συναινεί (...) σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας».  Αλλά όποιος μεταφέρεται «σε κατώτερη κατηγορία (...) κατατάσσεται στο βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο της νέας κατηγορίας (...) χωρίς να διατηρεί τυχόν διαφορά αποδοχών».
Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία και ωμό εκβιασμό, αφού η «συναίνεση» του εργαζόμενου μπορεί να εξασφαλιστεί με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας αντίστοιχες της κατηγορίας του και επομένως αν δεν δεχτεί να πάει σε κατώτερη κατηγορία με λιγότερες αποδοχές, θα τελειώσει η διαθεσιμότητα και θα απολυθεί. 
Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται εκβιαστικά οι σχολικοί φύλακες να υποβάλουν αιτήσεις και να επιλεγεί ποιοι θα επανατοποθετηθούν.
Από την άλλη, όσοι δεν επιλεγούν, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα και αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα πεταχτούν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου