Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΑΜΕ: 9 Μάη - Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Τιμάμε τα 69 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και τη νίκη των λαών απέναντι στο ναζιστικό – φασιστικό τέρας, που αιματοκύλησε το κόσμο με αποτέλεσμα το θάνατο 52 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Δεν ξεχνάμε, εμπνεόμαστε από τον ηρωικό αγώνα του λαού μας που μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ πάλεψε σε πόλεις και βουνά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Τιμάμε επίσης όλους τους λαούς του κόσμου που αντιστάθηκαν στο ναζισμό και πρώτα απ' όλους το σοβιετικό λαό με τα πάνω από 20 εκατομμύρια θύματα και τους μαχητές του κόκκινου στρατού που ανέτρεψε τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για την καταστροφή του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν ξεχνάμε ποιοι και γιατί βοήθησαν τον Χίτλερ. Ήταν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι πρώτα απ' όλα, με σκοπό να τον στρέψουν ενάντια στην Σοβιετική Ένωση.

Δεν ξεχνάμε ακόμη τη στάση της αστικής τάξης της χώρας μας που είτε απείχε από τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή, είτε συνεργάστηκε ανοιχτά μαζί του και που μετά την απελευθέρωση με την βοήθεια των Άγγλων και Αμερικάνων αιματοκύλισαν το λαό μας προκειμένου να στεριώσει την εξουσία της.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην παραχάραξη της ιστορίας καθιερώνοντας την 9η Μάη ως “Μέρα της Ευρώπης”. 

Ταυτίζει το φασισμό με τον κομμουνισμό, στηρίζει την κυβέρνηση που πραξικοπηματικά κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία και στην οποία συμμετέχουν αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις. 

Αναδείχνεται για ακόμα μια φορά ότι τον ναζισμό τον γεννά το καπιταλιστικό σύστημα.

Επαγρυπνούμε γιατί μεγαλώνουν οι κίνδυνοι γενικευμένου πολέμου, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, σαν αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή με την εργατική τάξη και το λαό μας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, για το δίκιο της εργατικής τάξης...

Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
                                                                                      


                                                                                                             Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου