Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου για τον αγώνα των κατοίκων στον Κάσπακα Λήμνου.

Με αφορμή τα γεγονότα στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κάσπακα Λήμνου και την κατάληψή τους από τους γονείς, καθώς και την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κατά των Δ/ντών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής:

"Για την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς ελιά, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και λοιπών φτωχών συγγενών, δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός από έναν λαό που αγωνίζεται.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε βήμα υλοποίησης της αντιλαϊκής τους πολιτικής και δίνουν ιδιαίτερο βάρος και σημασία, ώστε κάθε αγωνιστική - δυναμική κινητοποίηση, ιδιαίτερα στις ταξικού χαρακτήρα, να καταπολεμάται σκληρά και αποτελεσματικά με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Διευθυντές) έδωσαν εξετάσεις στα συμβούλια επιλογής βαθμολογήθηκαν και επιλέχθηκαν για την υλοποίηση και εφαρμογή με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος αυτής της πολιτικής που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο:

Δάσκαλος σκυφτός και λάστιχο - γονιός πελάτης, 
μαθητής αμόρφωτος - σχολειό φτηνό και κερδοφόρο

Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που υλοποιούν συνεπέστατα τα στελέχη της Εκπαίδευσης.

Αυτό είναι το αντιεκπαιδευτικό τοπίο που θέλουν να διαμορφώσουν όλοι οι Ευρωλάγνοι μνηστήρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών που ανεξάρτητα των αποχρώσεών τους δραστηριοποιούνται σε Δημοτικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά ψηφοδέλτια.

Εμείς οι άλλοι, που μας κλείνουν τα σχολεία ή τα υποβιβάζουν, που δεν τολμούμε να ανοίξουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, που η υγεία και το φάρμακο μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που τα δημοτικά τέλη τρέχουν και δεν τα φτάνουμε, που τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, "που ενώ μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι", που βλέπουμε τα παιδιά μας να ξενιτεύονται, που βλέπουμε όλους αυτούς να λένε παιδιά τους τα παιδιά μας, έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον ως εργαζόμενοι να πράξουμε αυτό που πράττουν και οι γονείς του Κάσπακα!

Να αγωνιστούμε με κάθε μέσο. Κι ο λαός συνολικά, οργανωμένα και μαζικά με τόλμη και θάρρος να στείλει τα χαιρετίσματά του στην εξουσία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου ντόπιου και Ε.Ε. και να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Συμπαραστεκόμαστε και συνυπογράφουμε το κείμενο καταγγελίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου. 

Όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των Στελεχών Εκπαίδευσης στους Συλλόγους θα συζητηθεί στην επόμενη Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου μας, παίρνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη συγκυρία, τις αποφάσεις προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων και του καταστατικού του Συλλόγου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου