Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών. Η απάντηση του ΣΕΒ

Το ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της κινητοποίησης
που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Οικονομικών,
ανάρτησε τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα:

«Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε!
Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!
 Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Το σκίτσο του ΠΑΜΕ, με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων πάνω από τους πρωθυπουργούς των μνημονίων, οδήγησε το ΣΕΒ στην έκδοση ανακοίνωσης - απάντησης, όπου μεταξύ άλλων τονίζει: 



 "Μετά από έξι χρόνια κρίσης και ύφεσης, το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδας..." 
 
"Είναι φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα να παρουσιάζεται ο ΣΕΒ ως εχθρός του λαού, όταν οι επιχειρήσεις μέλη του, παρέχουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα δημόσια έσοδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης..."
 
και καταλήγει:
 
"Η στείρα λογική του ΠΑΜΕ που επιμένει στους ταξικούς διαχωρισμούς της Ελληνικής κοινωνίας οδηγεί σε αδιέξοδα. Έφθασε η ώρα να τελειώσουν οι συλλογικές ψευδαισθήσεις, που καλλιεργούνται σκόπιμα καθ' όλη την περίοδο της κρίσης και να συστρατευθούμε όλοι - πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι - σε ένα κοινό όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης". 
 
Η επίθεση των εκπροσώπων των βιομηχάνων στο ΠΑΜΕ είναι ταξικά φυσιολογική. Αυτό που θέλουν, μαζί με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές συνεργάτες τους, είναι την εργατική τάξη απόλυτα υποταγμένη στα ταξικά τους συμφέροντα.

Γι' αυτό και το ταξικό μίσος, όταν το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους.
 
Η τάξη τους είναι ένα παράσιτο που εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη. Για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι. Κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και τα μεταφέρουν στο εξωτερικό, πετώντας σαν στυμμένες λεμονόκουπες τους εργαζόμενους που για χρόνια εκμεταλλεύτηκαν.
 
Εξάγουν δισεκατομμύρια ευρώ, προϊόν κλοπής δεκαετιών από την εκμετάλλευση του μόχθου των εργαζομένων, για επενδύσεις ή για ασφαλείς καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Λεηλάτησαν και λεηλατούν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Απολαμβάνουν προκλητικές κρατικές φοροαπαλλαγές και προνόμια και απαιτούν κι άλλα.
 
Αυτοί δημιούργησαν την κρίση και το χρέος με την υψηλή τους κερδοφορία και τώρα έχουν το θράσος, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας, να καλούν τους εργαζόμενους να  "τελειώσουν με τις συλλογικές ψευδαισθήσεις και να συστρατευτούν..." για να αυγατίσουν ξανά τα κέρδη τους, στηριγμένα στην εκμετάλλευση, αλλά και στο αίμα των εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου