Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας στο ακέραιο τις «δημιουργικές ασάφειες» που έχει η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη με τους θεσμούς (Ε.Ε.–ΕΚΤ–ΔΝΤ), βάζει μπροστά το σχέδιο για μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους». 
 
Ένα σχέδιο, που ήρθε να συμπληρώσει τις περικοπές της προηγούμενης κυβέρνησης των ημερών για τις εκτός έδρας κινήσεις κατά 50%, τις περικοπές σε άδειες, ασθένεια κλπ.

Με το Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός Επικράτειας» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών  καταργείται επί της ουσίας η ημερήσια αποζημίωση για τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας ως προϋπόθεση αποζημίωσης την κίνηση σε απόσταση πάνω από 160 km από την υπηρεσία !!! 
 
Φαίνεται πως και «από τη μύγα ξύγκι» θα βγάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να βγουν τα αναγκαστικά πλεονάσματα και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που φέρνει η επικείμενη αντιλαϊκή Συμφωνία. 
 
Και όχι μόνο αυτό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για να είναι συνεπείς με τους πολίτες θα αναγκάζονται να βάζουν κι από την τσέπη τους για να κινηθούν εκτός έδρας !!!
 
Μετά το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία), το κατακρεούργημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις αναγκαστικές δεσμεύσεις των αποθεματικών των Δήμων και άλλων 1500 φορέων του Δημοσίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών έρχονται και νέα μέτρα στο πνεύμα της νέας αντιλαϊκής Συμφωνίας. Αυτό προαναγγέλλει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου … 
 
Οι δηλώσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύονται «αέρας κοπανιστός», και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα χρέος, που έχει δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Καμιά ανοχή - Καμιά αναμονή - Καμιά «στάχτη στα μάτια», στις ψευδεπίγραφες «διαβουλεύσεις» και τους «κοινωνικούς διαλόγους».
 

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
στις 11 ΙΟΥΝΗ, στις 7:30 μ.μ.
στην Πλατεία Σαπφούς 
 
  • Όχι στα μνημόνια παλιά και νέα.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
     
     
     
     
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου