Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Για το σχέδιο νόμου για τις δαπάνες μετακίνησης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας στο ακέραιο τις «δημιουργικές ασάφειες» που έχει η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη με τους θεσμούς (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ), βάζει μπροστά το σχέδιο για μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».

Ένα σχέδιο, που ήρθε να συμπληρώσει τις περικοπές της προηγούμενης κυβέρνησης των ημερών για τις εκτός έδρας κινήσεις κατά 50%, τις περικοπές σε άδειες, ασθένεια κλπ.

Με το Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών  καταργείται επί της ουσίας η ημερήσια αποζημίωση για τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας ως προϋπόθεση αποζημίωσης την κίνηση σε απόσταση πάνω από 160 km από την υπηρεσία !!
 
Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου, τα οδοιπορικά στους εκπαιδευτικούς θα καταβάλλονται πλέον μόνον σε όσους μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου την ίδια μέρα και όχι σε όσους υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε 2 ή περισσότερα σχολεία σε διαφορετικές μέρες.
 
Παράλληλα με το άρθρο 8 του ίδιου νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών θα καθορίζει πλέον και το ανώτατο όριο χιλιομέτρων ανά μήνα για όσους εκπαιδευτικούς μετακινούνται, πέραν του οποίου (ορίου) ο εκπαιδευτικός θα δικαιούται το ελάχιστο αντίτιμο του φθηνότερου εισιτηρίου. Μέχρι τώρα, η αποζημίωση των εκπαιδευτικών είναι 0.15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
 
Φαίνεται πως και «από τη μύγα ξύγκι» θα βγάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να βγουν τα αναγκαστικά πλεονάσματα και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που φέρνει η επικείμενη αντιλαϊκή Συμφωνία. Και όχι μόνο αυτό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για να είναι συνεπείς με τους πολίτες θα αναγκάζονται να βάζουν κι από την τσέπη τους για να κινηθούν εκτός έδρας !!!
 
Μετά το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, το κατακρεούργημα των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις αναγκαστικές δεσμεύσεις των αποθεματικών των Δήμων καθώς και άλλων 1.500 φορέων του Δημοσίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών έρχονται και νέα μέτρα στο πνεύμα της νέας αντιλαϊκής Συμφωνίας. Αυτό προαναγγέλλει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου…
 
Οι δηλώσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύονται «αέρας κοπανιστός», και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα χρέος, που έχει δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
  • Καμιά ανοχή - Καμιά αναμονή 
  • Καμιά «στάχτη στα μάτια» στις ψευδεπίγραφες «διαβουλεύσεις» και τους «κοινωνικούς διαλόγους» 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ
       ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
                               ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου