Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Επείγουσα ανακοίνωση: Προχωρούν οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές αποσπάσεις των υπεραρίθμων από την ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου

Τρίτη, 17.09.13  -  01.00 π.μ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των υπεράριθμων και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου είναι καταιγιστικές.

Απόψε το βράδυ η απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Λέσβου ευρισκόμενοι μαζί με μέλη του Δ.Σ. στο χώρο της βραδινής μας συγκέντρωσης, στην πλατεία Σαπφούς, πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αφού συγκέντρωσε στοιχεία από τις ΔΔΕ Λέσβου, Χίου, Σάμου, προχωρεί σε επεξεργασία των δεδομένων των υπεραρίθμων, με σκοπό την έναρξη της διαδικασίας των υποχρεωτικών αποσπάσεων από νησί σε νησί στην Περιφέρειά μας.

Η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία. Συμπίπτει με την έναρξη της απεργιακής μας κινητοποίησης κατά την οποία, όπως ήταν φυσικό, η προσοχή και έγνοια όλων μας ήταν (και εξακολουθεί να είναι) στραμμένη στη μάχη για τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταγγείλουμε στους συναδέλφους την απαράδεκτη στάση των αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου (ΔΑΚΕ και ΑΚΕΤΕΕ) να μην ενημερώσουν δημόσια τους συναδέλφους ούτε και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για τις κρίσιμες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ της Παρασκευής 13/09, σχετικά με την τύχη των υπεραρίθμων συναδέλφων μας.

Είναι μια στάση που πρέπει να προβληματίσει όλους τους συναδέλφους, να βγάλουν τα σχετικά συμπεράσματα, για το ρόλο που διαδραματίζουν οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου καθώς και την πολιτική που ακολουθούν που εκ των πραγμάτων ταυτίζεται με την πολιτική της διοίκησης. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους συναδέλφους σχετικά με την επιλογή των αιρετών, το ρόλο τους, την ανάγκη να είναι κοντά στο Σύλλογο, μακριά από τη μικροπολιτική και το ρουσφέτι, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι στις 20.30 το βράδυ στα γραφεία της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου η ηγεσία και τα στελέχη της Περ/κής Δ/σης δούλευαν, προφανώς για το θέμα αυτό ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες που θέτει η υπουργική εγκύκλιος, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και η απεργιακή επιτροπή πραγματοποίησαν παρέμβαση στο χώρο της ΠΔΕ.

Από τη συζήτηση που έγινε μεταξύ της Περιφερειακής Διευθύντριας και των συναδέλφων προέκυψε ότι η διαδικασία των αποσπάσεων προχωρεί κανονικά. Η Περιφερειακή Διευθύντρια επικαλέστηκε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι υπεράριθμοι που επιθυμούν εθελοντικά να αποσπαστούν, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι θα φύγουν αναγκαστικά, παρά τη θέλησή των, ξεσπιτώνοντας τις οικογένειές των, με μεγάλο οικονομικό και προσωπικό κόστος. 

Επιπλέον, δεδομένης της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, των μνημονιακών δεσμεύσεων για χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, της αύξησης του ωραρίου, των συνεχών αλλαγών στις αναθέσεις μαθημάτων που πλήττουν πολλές ειδικότητες και δημιουργούν νέες υπεραριθμίες, της αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και στις κατευθύνσεις, διαμορφώνεται μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς (και της Περιφέρειάς μας) η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και σε νέες απολύσεις-διαθεσιμότητες.

Κατόπιν όλων αυτών καλούμε όλους τους συναδέλφους, αύριο Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη νέα μεθόδευση που ετοιμάζεται για τους υπεράριθμους συναδέλφους μας. 

Είναι ανάγκη από τη συγκέντρωση αυτή
να μη λείψει κανείς.



ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου