Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Κινητοποίηση από τους μαθητές του ΕΠΑΣ Χανίων

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χανίων θα διοργανώσουν την Τρίτη 24/9 στις 12.00 μ. οι μαθητές του ΕΠΑΣ Χανίων Δαιδάλου.

Η απόφαση πάρθηκε από τη ΓΣ που είχαν την Πέμπτη. Επίσης υπερψηφίστηκε  η πρόταση για καταγγελία της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στο Νομό Χανίων.
Στην απόφασή τους οι μαθητές σημειώνουν: «Ζητάμε τη στήριξη του χανιώτικου λαού για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε... Πλέον, η παιδική εργασία από την ηλικία των 15 ετών με 9 ευρώ ημερομίσθιο μεικτό δεν θεωρείται βαρβαρότητα, αλλά πρόοδος και ανάπτυξη!!! Κατά συνέπεια, οι επαγγελματικές σχολές περιττεύουν αφού τα ΕΠΑΛ και οι ΣΕΚ έρχονται να παίξουν το ρόλο του τροφοδότη φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις εργατικού δυναμικού.
Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε ΔΟΥΛΟΙ του 21ου αιώνα! Δεν μας ικανοποιούσε η προηγούμενη κατάσταση, αλλά δεν θα δεχτούμε και τις νέες αυτές αλλαγές που κάνουν ακόμα πιο αντιλαϊκή και δυσβάστακτη την εκπαίδευση για το σύνολο των μαθητών και την προσαρμόζουν ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου