Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Εκατοντάδες κενά σ' όλη την Ελλάδα

Οι εκρηκτικές ελλείψεις στα ειδικά σχολεία που καθιστούν αδύνατη ακόμη και την υποτυπώδη λειτουργία τους επιβεβαιώνονται αυτή τη φορά από τα στοιχεία που απέστειλαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, ενώ η μεταφορά των παιδιών παραμένει στον αέρα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία σε 1.657 υπολογίζονται πανελλαδικά τα λειτουργικά κενά στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ). Τα περισσότερα κενά παρουσιάζονται στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, στις 13 εκπαιδευτικές περιφέρειες λείπουν: 425 ειδικό βοηθητικό προσωπικό, 219 λογοθεραπευτές, 293 ψυχολόγοι, 118 φυσικοθεραπευτές, 184 εργοθεραπευτές, 264 κοινωνικής εργασίας, 22 παιδοψυχολόγοι, 129 σχολικοί νοσοκόμοι, 3 κινησιολόγοι.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι μπαίνουμε στον Οκτώβρη και ακόμη η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων ειδικής αγωγής δε λειτουργεί ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργεί κάνοντας μαθήματα εκ περιτροπής. Η μεταφορά, αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι στον αέρα, στα περισσότερα σχολεία οι γονείς αναλαμβάνουν να πηγαίνουν και να φέρνουν τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου