Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στον αγώνα. Κανένας συνάδελφος στην τάξη από Δευτέρα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Από σήμερα το βράδυ ξεκινάμε τον αγώνα μας και στη Λέσβο.
Στις 7.00 το απόγευμα η ΕΛΜΕ Λέσβου στήνει στην πλατεία Σαπφούς το χώρο επαφής με τους συναδέλφους, με τραπεζάκι και ενημερωτικό υλικό για γονείς και μαθητές.
Ευελπιστούμε η πλατεία Σαπφούς τις μέρες του αγώνα να αποτελέσει το στέκι μας, εκεί θα γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και της απεργιακής επιτροπής που την πλαισιώνει. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να οργανώσουμε τις καθημερινές μας παρεμβάσεις.

Θυμίζουμε για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πρώτη μέρα της απεργίας είναι προγραμματισμένο από πλευράς ΕΛΜΕ Λέσβου πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο,  στο χώρο των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης, στις 12 το μεσημέρι.
  • Ανάγκη είναι από τον αγώνα να μη λείψει κανένας εκπαιδευτικός, γονιός, μαθητής.  Ένας για όλους κι όλοι για έναν.
Η βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανάγκη να παρεμποδιστεί, πρέπει και με το δικό μας αγώνα να ανατραπεί.

Στη ενιαία  επίθεση Κυβέρνησης - Κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης χρέος μας είναι να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη - όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών και μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.

Ενιαία πάλη - όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση.

  • Να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. 
  • Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
14 Σεπτεμβρίου 2013 - 15.00 μμ
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου