Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο αποφασίζει η διάσκεψη των Προέδρων των ΕΛΜΕ - Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Αύριο Δευτέρα, γίνεται στην Αθήνα η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι προσέρχονται με τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών Ενώσεων των εκπαιδευτικών να έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία του κλάδου. 

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ, στις 69 ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 11.327 εκπαιδευτικοί, σε σύνολο περίπου 80 χιλιάδων και πήραν μέρος στις ψηφοφορίες περίπου 9.000 εκπαιδευτικοί. 

Την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία και νέες Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα, για την κλιμάκωση της πάλης, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, υπερψήφισαν 1.774 εκπαιδευτικοί, ενώ 5.886 εκπαιδευτικοί υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ΣΥΡΙΖΑ - Παρεμβάσεις) για απεργία διαρκείας. 

Εξήντα ΕΛΜΕ αποφάσισαν 5ήμερες επαναλαμβανόμενες από 16 Σεπτέμβρη, ενώ 8 ΕΛΜΕ αποφάσισαν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και κλιμάκωση της πάλης με νέες Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα της απεργίας. Σε 4 ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκε το πλαίσιο που πρότεινε το ΠΑΜΕ.

Τρίτη, 10 Σεπτέμβρη, μέρα που ψηφίζεται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΜΕ καλεί στους δρόμους, στον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά, για να μην περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού.  

'Ηδη σωματεία και Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει αποφάσεις και καλούν στα συλλαλητήρια που γίνονται σε διάφορες πόλεις, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, να βάλουν σταθερά στον προσανατολισμό της πάλης τους το θέμα της μόρφωσης των παιδιών τους. Πολύ περισσότερο τώρα, με αιχμή το νομοσχέδιο για το Λύκειο και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου