Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μυτιλήνη 11 Οκτωβρίου:Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στους δρόμους.

Οι μαθητές των Λυκείων, των Γυμνασίων και των ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης προχώρησαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση και στη συνέχεια σε πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στο παραλιακή λεωφόρο της Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση και το νόμο για το ¨Νέο Λύκειο¨.

Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν μαθητές του Πειραματικού Λυκείου, των 2ου , 3ου, 4ου, 5ου, Λυκείων της Μυτιλήνης, πολλοί μαθητές των Γυμνασίων της πόλης, του Μουσικού Σχολείου, καθώς επίσης και μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, και του Λυκείου Παμφίλων.

Τα βασικά αιτήματα που πρόβαλλαν οι μαθητές στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ήταν:

  • Η απόσυρση του νόμου για το "Νέο Λύκειο" ο οποίος με το πλήθος των εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα που επιβάλλει αναγκάζει τους γονείς να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
  • Ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα που μπορεί να φτάσει πλέον έως και 27 μαθητές και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να προσαυξηθεί έως και 10%. 
  • Η κατάργηση σειράς ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση  όπως Φυσικοθεραπευτών, Βρεφονηπιοκόμων, Νοσηλευτών, Γραφικώς Τεχνών. 
  • Η έλλειψη ελέγχου στατικής επάρκειας μεγάλων σχολικών μονάδων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου