Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ενάντια στην κατάσχεση σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας για 2268 €

Άνεργοι και εργαζόμενοι στη Λέσβο, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έδωσαν την απάντησή τους στην απάνθρωπη προσπάθεια κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας συμβασιούχου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Τις προηγούμενες μέρες η ΔΟΥ Μυτιλήνης ξεκίνησε τη διαδικασία κατάσχεσης πρώτης κατοικίας για χρέος 1300 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε στο ποσό των 2268 ευρώ. Η κατοικία και το χρέος ανήκε σε συμβασιούχο πολύτεκνο υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ με τέσσερα παιδιά.

Από την πρώτη στιγμή τόσο η τοπική κοινωνία όσο και φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο Λέσβου (προηγούμενη ανάρτησή μας), το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και πλήθος πρωτοβάθμιων συλλόγων εργαζομένων αντέδρασαν. Αντιπροσωπία επισκεπτόμενη τον έφορο δήλωσε την αντίθεσή της στην πρακτική αυτή της κυβέρνησης της Ε.Ε. και της Τρόικα που στόχο έχουν να εξαθλιώσουν παραπέρα το λαό μας. Απ την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ζήτησε από τον έφορο να ενημερώσει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία ότι ως τοπική κοινωνία δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε και δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στον τόπο μας.
Χθες το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου ομόφωνα ενέκρινε την κάλυψη από το Δήμο του ποσού οφειλής προκειμένου να αποτρέψει την κατάσχεση, ενώ παράλληλα υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς και αδύναμες ομάδες πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου