Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ικαρία: Ένας δάσκαλος για 52 μαθητές!

Στη δημιουργία ενός ολοήμερου τμήματος στο οποίο θα συνωστίζονται 52 μαθητές με ένα δάσκαλο(!) που εργάζεται με τους όρους του ΕΣΠΑ, οδηγείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.  Αυτή είναι η «εύρυθμη λειτουργία» των σχολείων που επιτάσσει η πολιτική της κυβέρνησης με τις μετακινήσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, που χτυπά, ανάμεσα στα άλλα, και το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της.
Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου που πληροφορήθηκε ότι με τηλεφωνική εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγχωνεύονται τα δύο ολοήμερα τμήματα σε ένα, γιατί μένει κενή μια θέση λόγω απόσπασης εκπαιδευτικού. 
Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει το γεγονός και ζητά την τοποθέτηση αναπληρωτή και κάλυψη των ειδικοτήτων που λείπουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος. 
Καταγγέλλει επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον τρόπο και το χρόνο που σχεδιάζει η διεύθυνση να καλύψει την κενή θέση» και ζητά την «άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα». 

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου