Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ: Απόφαση ενάντια στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη».

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στο απαράδεκτο  πρόγραμμα  "Ευρωπαϊκή Μνήμη" που ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ύστερα από πρόταση των ΕΛΜΕ Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Β' Δωδεκανήσου, Πειραιά, κ.α.
Στην απόφαση χαρακτηρίζεται ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων που δίνει άλλοθι και αθωώνει την Χρυσή Αυγή και τον ναζισμό που είναι γέννημα–θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.


Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) την καταψήφισαν
Το κατάπτυστο και ανιστόρητο πρόγραμμα καταδικάζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου». 
Η απόφαση έχει ως εξής:
«Το Υπ. Εσωτερικών με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προωθεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ευρωπαϊκή Μνήμη».
Με το πρόγραμμα αυτό επιχειρείται για μία ακόμα φορά η χυδαία και κατάπτυστη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό. Προβάλλεται η επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. και αναπαράγεται μέσα από τα σχολικά βιβλία. 
Χαρακτηριστικά, οι αρμόδιοι αναφέρουν: «Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)». Όσοι υλοποιήσουν τα προγράμματα αυτά θα επιδοτηθούν μέχρι και με 100.000 €! Δηλαδή, θα πάρουν χρήμα με ουρά από την Ε.Ε.
Η θεωρία των δύο άκρων εξισώνει το θύτη με το θύμα, τους εκατομμύρια νεκρούς από τη Σοβιετική Ένωση, από την Ελλάδα, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στον φασισμό, με τα ναζιστικά σκουπίδια. Η επικίνδυνη και ανιστόρητη αυτή θεωρία δίνει άλλοθι και αθωώνει τελικά τη ναζιστική–εγκληματική Χρυσή Αυγή. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο ναζισμός, ο φασισμός είναι γέννημα–θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό το σάπιο σύστημα υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή με τη δράση της ενάντια στους μετανάστες, στους εργάτες που αγωνίζονται, με τις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.  
Το εργατικό–λαϊκό κίνημα, μπορεί να τσακίσει το φασισμό και τη μήτρα που τον γεννά. Οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία ν’ αποκαλύψουν στα μάτια των μαθητών τη θεωρία των δύο άκρων».
 
πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου