Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Συνεχίζουν τον αγώνα.

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και οι μαθητές τους, με αιχμή τα ζητήματα των εκπαιδευτικών κενών, και τις ανάγκες για λύση στα προβλήματα μεταφοράς και σίτισης των μαθητών τους. 

Την ίδια μέρα στην Αθήνα, στις 11 το μεσημέρι, διοργανώνεται συγκέντρωση και μουσική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ κατά τόπους κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στις πόλεις όπου υπάρχουν τέτοια σχολεία.
Την κινητοποίηση στηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλώντας παράλληλα τις Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, να οργανώσουν αγώνες σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, να πάρουν πρωτοβουλίες και να καλέσουν σε συμμετοχή τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελη και τους μαθητές, διεκδικώντας κάλυψη των χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, στην ειδική αγωγή, στις ειδικότητες, σε βοηθητικό προσωπικό, κενά σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ στους τομείς που καταργήθηκαν και όχι μόνο.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την περασμένη Δευτέρα με την ΟΛΜΕ κάλεσε την Ομοσπονδία και τις ΕΛΜΕ να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαθητών και γονιών των μουσικών σχολείων (στάσεις εργασίας, μη εγγραφή απουσιών και οικονομική στήριξη των σχολείων από την περιφέρεια). 
Στην ίδια σύσκεψη, συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ειδικά στις περιπτώσεις των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά - Καλλιτεχνικά.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου