Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

"ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ":Δίωξη δασκάλου επειδή μοίραζε ανακοινώσεις της Ενωσης Γονέων

Σε γραπτή απολογία καλείται δάσκαλος επειδή την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία, στις 11 Σεπτέμβρη, διένειμε ανακοινώσεις σε Λύκειο του Πειραιά με την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Γονέων της Ε' Δημοτικής Κοινότητας. 

Αυτό ενόχλησε τον διευθυντή του Λυκείου ο οποίος λογομάχησε με τον εκπαιδευτικό. Προχτές, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κάλεσε τον εκπαιδευτικό να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.


Σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος των γονιών, διένειμε ανακοίνωση της Ενωσης για την άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία και η οποία επιβεβαιώθηκε στην πορεία της σχολικής χρονιάς.

Για «ένα ακόμα καρέ από το σίριαλ της κυβέρνησης "νόμος και τάξη"», κάνει λόγο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) που καταγγέλλει τη δίωξη και καλεί: 

«Μέσα σε κάθε σχολείο πρέπει να εκφραστεί η μάχιμη - αγωνιστική συνεργασία γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών. Να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το σχολείο ζωντανός οργανισμός διακίνησης ιδεών και αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης. Το διαίρει και βασίλευε είναι παλιά δοκιμασμένη και γνωστή τακτική όσων επιβουλεύονται το τσάκισμα του αγώνα». «Κανείς μόνος του απέναντι στις διώξεις...» τονίζει η ΑΣΓΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου